Met het installeren van LED verlichting kun je behoorlijk op je energie sparen

led-lampen

Met de uitbreiding van de zaak zal er straks een werkoppervlakte van ruim zeshonderd vierkante meter bijkomen. De productiecapaciteit zal hierdoor met bijna de helft toenemen en met de geplande automatisering van de productielijn hoop je daarnaast op lange termijn behoorlijk te kunnen besparen op onder meer de arbeidskosten. 

Je houdt altijd zo goed mogelijk in de gaten waar er mogelijkheden zijn om zuiniger te kunnen produceren. Er is geen reden om onnodig geld uit te geven als je met goedkope investeringen juist meer kunt besparen. Daarom dat je er met de nodige uitbreiding ook voor hebt gekozen om andere onderdelen van je bedrijf tegelijkertijd te moderniseren en te vernieuwen, om deze effectiever en duurzamer te maken. 

Het moderniseren van je verlichting met Leds garandeert je duurzaamheid 

Een van de voornaamste dingen die je wilt moderniseren is daarom de verlichting. Nog steeds wordt de productieruimte verlicht met tientallen tl-buizen die inmiddels hun beste tijd gehad hebben. Maar ook grote delen van het kantoorgebouw worden nog steeds verlicht met vele tl-buizen. Het koude en vaak flikkerende licht is daarom wel eens aan vervanging toe.

Thuis heb je een aantal maanden geleden je verlichting ook goed onderhanden genomen. Je hebt jullie woning voorzien van sfeervolle nieuwe lampen en spots, allemaal voorzien van Led lampen. Het resultaat is fantastisch en het ziet er super mooi uit, maar toen je de daling op je energierekening zag, was je ervan overtuigd dat dit ook op de zaak een behoorlijk verschil zou kunnen maken. 

Door speciale LED armatuur wordt extra energie gespaard

Door de klassieke tl-buizen te vervangen door nieuwe LED tl-buizen kun je wel tot 65 procent op je energierekening besparen. Bovendien gaan LED tl-buizen veel langer mee en hebben een levensduur van vele tienduizenden uren. Natuurlijk dient het huidige systeem wel vervangen te worden. Er dient speciaal Led armatuur geplaatst te worden in plaats van de armatuur van de klassieke tl-buizen. Extra energiebesparing wordt namelijk gerealiseerd door het niet gebruiken van een voorschakelapparaat en starter, welke wel aanwezig zijn in klassieke tl armaturen. 

Volgens je berekeningen is het natuurlijk een behoorlijke investering om alle tl-verlichting en armaturen te vervangen door nieuwe armaturen voor led tl-buizen, maar de kosten hiervoor vallen in het niet bij wat je binnen een jaar al verwacht te besparen door deze energiezuinige verlichting.

Aanbevolen artikelen