Op zoek naar duurzame en energiezuinige verlichting? Kijk naar Led lampen!

led-verlichting

Na de zoveelste kapotte gloeilamp ben je er een beetje klaar mee. Het wordt tijd om je huis te voorzien van nieuwe verlichting, die naast fijn licht ook een stuk langer mee gaat. Je bent daarom op zoek naar een moderne manier om je huis te verlichten en als daarnaast de mogelijkheid bestaat om een stuk duurzamer om te gaan met je energieverbruik, is dat natuurlijk een plus. 

Daarom dat je er over zit te denken om over te stappen op LED verlichting in huis. Er is tegenwoordig bijna geen lamp meer te bedenken die niet vervangen kan worden door een Led versie. Of het nu gaat om een gloeilamp met Led verlichting voor in de keuken, een LED tl buis voor in de garage of sfeervolle Led spots waarmee je bepaalde hoeken in de woonkamer goed uit kunt lichten. 

De mogelijkheden die Led verlichting biedt zijn eindeloos

Led lampen bieden een ongekende zee aan mogelijkheden en zijn bijzonder gebruiksvriendelijk. Je kunt ze meestal op dezelfde plek plaatsen als waar je je conventionele verlichting gebruikte. Hier en daar zul je wat kleine aanpassingen moeten doen, om er voor te zorgen dat de aansluitingen speciaal gericht zijn op Led lampen, maar dit valt over het algemeen wel mee. 

Wil je bijvoorbeeld in de woonkamer dimbare led spots plaatsen, dan zul je deze moeten voorzien van een speciale led dimmer. Zo niet, dan kunnen je nieuwe led lampen mogelijk wat gaan flikkeren, iets wat toch niet zo heel comfortabel is als je ’s avonds op de bank zit of met een aantal genodigden thuis zit te dineren. 

Led lampen zijn bijzonder zuinig in hun energieverbruik

Een bijkomend voordeel van Led lampen is dat deze bijzonder zuinig zijn in hun energieverbruik. Je kunt in vergelijking met traditionele lampen tot maar liefst 65% aan energiekosten besparen. Daarnaast is de levensduur van Led lampen aanzienlijk langer dan van normale lampen en kunnen ze wel tot 50.000 branduren mee gaan. 

Led lampen zijn in allerlei vormen, maten en soorten te verkrijgen. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende warmtetypes. Ook kun je daarnaast kiezen uit verschillende modellen waar je zelfs kleuren mee kunt hebben. De mogelijkheden die led verlichting te bieden heeft, kunnen ook jouw huis een originele en duurzame verlichting geven die je naast sfeer, ook in je portemonnee zult voelen. 

Aanbevolen artikelen