Tips als je een tweedehands chalet gaat kopen

2e hands chalet

Hoe fijn is het om een eigen plekje op een camping te hebben met bijvoorbeeld een recreatiewoning of een chalet? Je hebt dan altijd de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan, zelfs voor een middagje. Veel mensen denken dat dit voor hen niet haalbaar is, maar een 2e hands chalet, hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten en rekening mee moet houden. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Enorm groot aanbod tweedehands chalets

Als je je gaat oriënteren op het kopen van een tweedehands chalet, kom je er al snel achter dat daar een enorm groot aanbod in is. Dit kan wel eens overweldigend overkomen, echter zijn er bepaalde criteria die je voor jezelf duidelijk moet hebben. Als je dat hebt gedaan, zul je zien dat het vinden van een goede 2e hands chalet voor jou helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Het budget bepaalt voor een groot gedeelte de keuze

Het budget dat je ter beschikking hebt voor de aankoop van een dergelijk chalet bepaalt in grote mate waar je naar kunt gaan zoeken… hierdoor is het makkelijker om een keuze te maken. Kijk daarbij niet alleen naar de aanschafprijs van het chalet, maar ook naar de overige kosten. Misschien heb je al een plek in gedachte waar je het chalet wil gaan plaatsen. Check daar wat de kosten zijn van een seizoensplaats. Daarnaast moet je rekening houden met eventueel onderhoud.

Onderhoudsvriendelijke en duurzame materialen

Voor een goed chalet geldt dat deze het beste gemaakt kan zijn van onderhoudsvriendelijke en duurzame materialen. Een chalet staat namelijk heel het jaar buiten en is dus onderhevig aan de weerselementen. Neem je dan een houten chalet, dan zul je die geregeld moeten verven of beitsen. Een chalet van kunststof heeft veel minder onderhoud nodig. Dus hoewel een houten chalet goedkoper kan zijn, moet je ook rekening houden met de kosten van onderhoud in de jaren dat je het chalet hebt.

Let op de isolatie als je er ook in de winter gebruik van wil maken

Ga je ook veel gebruik maken van het chalet in de wintermaanden, dan is de aanwezigheid van isolatie heel erg belangrijk. Is het chalet niet voldoende geïsoleerd,dan zul je of kou hebben als je er in de winter in bivakkeert, of je zult erg veel stookkosten hebben om deze warm te houden.

Check het dak nauwkeurig

Verder moet je als je een tweedehands chalet gaat kopen erg goed kijken naar de staat van het dak. Deze kunnen namelijk van allerlei materialen worden gemaakt, maar het beste kun je die van stalen dakplaten hebben. Die gaan namelijk een leven lang mee en hebben geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een bitumen dak, dat een gemiddelde levensduur heeft van 10-20 jaar.

Aanbevolen artikelen