De beste platformen voor tweedehandse artikelen

2e hands shoppen online

Wil je een traplift kopen? Of heb je misschien een rollator nodig?  Dan kun je ervoor kiezen om naar een fysieke winkel te gaan voor je nieuwe aankopen. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dat soort artikelen ook online te bestellen. In de digitale tijdperk waarin we leven gaat de voorkeur van de meeste mensen naar online winkelen. Dat ik volkomen begrijpelijk als je er veel tijd en moeite mee bespaart. Net als bij fysieke winkels kun je online op zoek naar nieuwe producten. Echter is het ook mogelijk om via het internet tweedehandse spullen aan te schaffen. Wat zijn de populairste platformen van 2021 voor tweedehandse artikelen?

Marktplaats

De website van Marktplaats is in 1999 opgericht door Reinier Voumat en Voob Crebas. Een  aantal jaren daarna groeide het uit tot de grootste tweedehandse online winkel van Nederland. Een groot voordeel van deze platform is dat het aanbod erg groot is. Dat komt doordat iedereen vrij makkelijk artikelen kan verkopen via Marktplaats. Het vinden van bijvoorbeeld trapliften tweedehands kan nergens makkelijker.

Facebook

In 2016 heeft Facebook een nieuwe functie toegevoegd. Het is sindsdien mogelijk om ook op Facebook tweedehandse producten  te kopen en verkopen. Op dit moment kan het gezien worden als een serieuze concurrent van Marktplaats. Een groot voordeel van de tweedehandse spullen op Facebook is dat je direct kunt zien wie de persoon achter de verkopen is via de profielpagina. Vooral nu er  veel mensen online opgelicht worden, is het handig om vooraf te zien bij wie je een tweedehands product koopt.

Bol.com

Ook Bol.com maakt het mogelijk om producten tweedehands aan te bieden. Je vindt er bijvoorbeeld boeken, schilderijen en telefoons. Een groot voordeel van Bol.com is dat de service door de website zelf wordt geregeld.  Daardoor krijg je bijna het gevoel dat je een nieuw product bestelt  en niet iets tweedehands!

Aanbevolen artikelen