Overkapping decoratie: 5x tips om jouw overkapping mooier te maken

overkapping decoratie

Een overkapping is een erg mooie toevoeging aan de tuin, maar het kan soms wat saai overkomen. Het is nog leuker om deze op te fleuren met wat decoratie. Daarom hebben we in deze blog 5x tips over hoe jij jouw overkapping mooier kunt maken!

Sfeerverlichting

Voor wie in de avonduren nog wat tijd in de overkapping wilt doorbrengen, is het ophangen van sfeerverlichting een goed idee. Kies voor een lichtslinger, die je overal kunt ophangen waar je wilt. Deze lampjes zijn in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar zodat jij de best passende verlichting kunt vinden voor jouw overkapping. Daarnaast is het een erg leuke toevoeging als je een verjaardag of feestje hebt.

Kussens en dekens

Heb je onder jouw overkapping een zitplek ingericht? Dan is een leuk idee om sierkussens en dekens neer te leggen ter decoratie, maar ook voor echt gebruik. Als het s’avonds kouder begint te worden is het prettig dat je onder een dekentje weg kunt kruipen zonder naar binnen moeten te verhuizen. 

Graswand 

Gras hoeft niet altijd vlak op een veldje te liggen, het kan ook een leuke toevoeging zijn aan jouw overkapping! Maak gebruik van grasmatten om een wandbedekking te maken. Het geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan jouw tuin. En ook nog leuk voor de dieren die een bezoekje aan jouw tuin brengen!

Plantenbakken

Het hangen van plantenbakken in je tuin en overkapping komt vaker voor, maar het effect ligt heel erg aan wat voor plant je in de bakken zet. Ben je niet zo van de grote planten in je overkapping? Dan is een leuk alternatief het ophangen van kleinere plantenbakken, of oude blikken. Hier kan je bloemen, kleine planten en zelf groentes in doen. Als je kiest voor oude blikken is het zaak deze een goede laag verf te geven, zodat ze na verloop van tijd niet gaan roesten.

Fruitkistjes met decoratie

Tuindecoratie kan erg eenvoudig zijn, neem een paar fruitkisten en zet ze op een speelse manier neer zodat het een leuk effect geeft. Je kan er zelfs voor kiezen om deze kistjes te beschilderen voor een kleurrijk deel van jouw overkapping. Fleur de kistjes wat op door andere decoratie toe te voegen, zoals kaarsenhouders of plantjes. Daarnaast zijn fruitkistjes niet alleen geschikt voor planten, je kan er ook je haardhout bewaren voor de winter! Het hout zal iets vochtig worden, maar het zal er erg leuk uit zien onder overkappingen!

Overkapping

Op zoek naar een overkapping die je kunt decoreren met deze leuke ideeën? Neem een kijkje bij Hekwerkonline voor een groot aanbod overkappingen.

Aanbevolen artikelen