Uitgebreid koken op een Douglas buitenkeuken

douglas buitenkeuken

Houd je van koken en organiseer je ook graag etentjes voor je familie en vrienden? Dat is natuurlijk heel gezellig binnenshuis, maar als dat buiten kan, dan wordt het nog specialer. Een barbecue in de tuin geeft al extra sfeer, maar nog leuker is het als je alles bij de hand hebt onder het koken. Een buitenkeuken is daar de ideale oplossing voor. Je kunt er niet alleen heel fijn een maaltijd bereiden, het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Een Douglas buitenkeuken op maat gemaakt

Misschien denk je al snel dat een Douglas buitenkeuken niet in jouw tuin zal passen. En dat je toch beter alleen voor een barbecue kunt gaan. Maar de grootte van je tuin is juist wat het uniek maakt. Want een Douglas buitenkeuken kan helemaal op maat gemaakt worden. Dus ook als je tuin vol staat met bloemen en planten en je terras maar plaats heeft voor een buitenkeuken van 180 cm lang, dan is dat geen enkel probleem. Geef de gewenste maten op en je hebt een buitenkeuken die speciaal voor jouw tuin gemaakt is.

Een Douglas buitenkeuken met een warme uitstraling

Douglas hout is afkomstig van een naaldboom en het heeft een mooie, natuurlijk warme houtkleur. Daarnaast kan een Douglas buitenkeuken ook nog met verschillende soorten olie behandeld worden om het een kleuraccent te geven die helemaal in de sfeer van jouw tuin past. En natuurlijk ook bij de tuinmeubels en de tuinkussens. Zo kies je bijvoorbeeld voor een naturel olie, een white wash olie of een grey wash olie. Het voordeel van het gebruik van olie is dat je de houtnerf blijft zien en toch een kleurtje kunt toevoegen.

Een buitenkeuken van alle gemakken voorzien

De buitenkeuken kun je zo luxe of zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Wil je een keukenblok dat je zelf gemakkelijk kunt verplaatsen? Dan kunnen er een paar grote wielen onder gemonteerd worden. Dat staat niet alleen heel industrieel, het is ook nog eens handig tijdens schoonmaakwerkzaamheden op je terras. Maar er is nog meer. Kies voor je persoonlijke Douglas buitenkeuken en stel het geheel samen naar jouw eigen smaak even voorkeur. Wat dacht je van keuze in het merk van de barbecue, de koelkast en de spoelbak met kranen. Want bij iedereen past een eigen model. En je wilt natuurlijk genoeg ruimte in je Douglas buitenkeuken hebben om voor al je gasten te kunnen koken en een fris drankje te serveren.

Maak je tuin een geheel met een buitenkeuken en tuinmeubels

Genieten in een Douglas buitenkeuken doe je natuurlijk nog extra als je ook fijne stoelen hebt om in te zitten onder het eten. Maak van je buitenkeuken een extra gezellig hoekje door een tuinset in dezelfde houtsoort neer te zetten. Het hout is namelijk niet alleen geschikt om een Douglas buitenkeuken van te maken. Je kunt er ook een hele mooie eettafel met bijpassende stoelen van maken. Dus als je op zoek bent naar echt iets bijzonders om je zomeravond mee door te brengen, dan kies je voor een sfeervolle Douglas buitenkeuken.

Aanbevolen artikelen