Hoe bescherm je je elektriciteitskabels in huis tegen een bijtgrage puppie?

bijtgrage pup

Toen heel Nederland begin vorig jaar op slot ging na de plotselinge verschijning van het coronavirus, leek het je vrouw een goed idee om een hond in huis te nemen. Aangezien jullie onverwacht zoveel tijd in huis zouden moeten gaan doorbrengen, zou de aanwezigheid van een nieuw huisdier wel wat extra gezelligheid en vertier in huis brengen, iets waar jullie ongetwijfeld het nodige plezier aan zouden kunnen beleven. 

Nadat je schoorvoetend instemde met haar voorstel, was het drie dagen later ineens zover en kwam je echtgenote thuis met een puppy van slechts een paar maanden oud. Via via was ze terecht gekomen bij een echtpaar wiens labrador net bevallen was van meerdere nakomelingen. Stuk voor stuk waren die allemaal op zoek naar een nieuw thuis en natuurlijk kon je vrouw geen nee zeggen toen ze op bezoek ging om het nest van de pups te bekijken. 

Een nieuw huisdier in huis zorgt voor plezier maar ook nodige problemen

Aangezien er tussen het ter sprake brengen van een mogelijk nieuw huisdier en het op de stoep staan van een kersverse labrador pup nog geen drie dagen zaten, had je het vermoeden dat je vrouw met voorbedachten rade het thema ter sprake had gedacht, maar wat kon het voor kwaad? Waarschijnlijk had ze wel gelijk en zou de aanwezigheid van een kleine viervoeter jullie aardig bezig houden in deze toch enigszins vreemde tijden. 

Een aantal maanden later zijn jullie inmiddels alle twee helemaal gehecht geraakt aan jullie nieuwe vriend. Je moet toegeven dat je vrouw inderdaad gelijk had, toen ze zij dat de aanwezigheid van een nieuw huisdier jullie zou gaan vermaken en behoorlijk bezig zou gaan houden. Het eindeloos willen spelen van jullie nieuwe viervoeter heeft ervoor gezorgd dat jullie dagelijks met hem op pad gaan, wat een welkome aanvulling vormt op het anders voortdurend binnenshuis blijven, vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. 

Niks is veilig voor de tanden van jullie nieuwe pup

Het enige nadeel dat zich heeft gepresenteerd sinds dat de pup zijn intrede in jullie dagelijkse bestaan, is dat hij ervan houdt om op van alles en nog wat te kauwen. Schoenen en sokken, maar ook truien, dassen en tassen, niks is er veilig voor de scherpe en speelse tanden van jullie nieuwe hond. Er is gedurende de afgelopen maanden genoeg gesneuveld in zijn spel, dat je er serieus naar aan het kijken bent over hoe je je eigendom zo goed mogelijk kunt beschermen.

Het laatste item waar hij helemaal verzot op is geraakt om eindeloos op te kauwen, zijn allerlei soorten kabels. Zo hebben de kabels van de luidsprekers het inmiddels begeven, nadat jullie hondje een middagje alleen is thuisgebleven. Ook de voeding van de staande kamer lamp is doorgeknaagd als jullie na een snelle boodschap thuis komen en de kabel van een vergeten naaimachine blijkt na een avondje op tafel plots te zijn verdwenen. 

Je wilt je elektriciteitskabels wegwerken en beschermen met een kabelgoot

Om er zeker van te zijn dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren, heb je er daarom voor gekozen om in iedere ruimte een kabelgoot te installeren. Hiermee kun je in iedere ruimte probleemloos elektriciteitskabels en – draden probleemloos kunt wegwerken en op deze manier kunt beschermen tegen de genadeloze tanden van jullie jonge viervoeter. 

Het zal straks een verademing zijn als je straks in de auto naar je werk zit, ineens bedenkt dat je de deur van je kantoor niet goed hebt dichtgegaan en niet langer in paniek hoeft te raken. Loshangende kabels van computers, harde schijven en de printer lopen niet langer gevaar om bij thuiskomst te zijn verdwenen. Met een goede kabelgoot kun je alle bedrading op een mooie en gedegen manier wegwerken en beschermen tegen het scherpe gebit van jullie viervoeter.

Aanbevolen artikelen