4 accessoires voor je zwembad die je echt wilt hebben

opblaas-zwembad

Heb jij met het warme weer ook een opblaasbaar zwembad in de tuin of ben je van plan om voor de komende mooie dagen nog een opzetzwembad te kopen? Vergeet dan niet dat er ook diverse accessoires zijn om de levensduur van je (opblaasbare) zwembad te verlengen, om het zwembad onderhoud te vergemakkelijken en om je zwemplezier te verhogen. In deze blog bieden we je een overzicht van de belangrijkste zwembad accessoires, die in jouw bad echt niet mogen ontbreken. 

  1. Zwembad ondervloer

Het gebruik van een ondervloer voor je (opblaasbare) zwembad is ontzettend belangrijk, omdat je er hiermee voor kunt zorgen dat de onderkant van het bad beschermd wordt. Zo kun je je zwembad op een oneffen ondergrond zetten, zónder dat scherpe objecten (zoals takjes of steentjes) beschadigingen maken op de buitenkant van je zwembad, waardoor het bad lek raakt. Ook hebben ondervloeren vaak een isolerende werking, waardoor het water in het bad goed op temperatuur blijft. Als zwembad ondervloer kun je (kunststof) tegels of grondzeil gebruiken. 

  1. Startsets voor het zwembadonderhoud

Ontzettend belangrijk bij het zwembad onderhoud is een zwembad startset. Hiermee hoef je niet alle producten die nodig zijn voor het schoon en gezond houden van je zwembadwater afzonderlijk uit te zoeken, maar zijn ze gebundeld in een handig pakket. 

Een van de belangrijkste termen bij het zwembad onderhoud is: meten is weten. Door regelmatig verschillende waardes van je zwembadwater in de gaten te houden, zoals de pH-waarde en de chloorwaarde, kun je ervoor zorgen dat het water goed gedesinfecteerd blijft en dat bacteriën en algen geen kans krijgen. Startsets bevatten ook altijd voldoende producten om de waardes weer te herstellen wanneer deze uit balans zijn. Met chloortabletten breng je bijvoorbeeld de chloorwaarde weer op peil, terwijl pH-verlager geschikt is voor het verlagen van een te hoge pH-waarde.

  1. Afdekzeil zwembad

Even niet zwemmen? Altijd het zwembad afdekken! Niet alleen zorg je er hiermee voor dat er minder bladeren en ander vuil in je bad terecht komt, ook bescherm je het water tegen een te overdadige blootstelling aan zonlicht. Te veel zonlicht kan de waardes van het water namelijk aantasten en ervoor zorgen dat het water een stuk minder gezond wordt. Zo kunnen er algen ontstaan en kan er een groene waas in het bad terechtkomen. Gebruik daarom altijd een zwembad afdekzeil als je een tijdje niet gaat zwemmen.

  1. Opblaasbaar speelgoed

Naast al deze praktische accessoires zijn er ook een hoop andere producten die je kunt toevoegen aan je zwembad om het gebruik hiervan een stuk leuker of comfortabeler te maken. Gebruik bijvoorbeeld een opblaasbaar luchtbed om lekker te dobberen, opblaasbare strandballen om mee over te gooien en opblaasfiguren om mee te spelen. Met een opblaaspomp kun je al deze producten snel en eenvoudig opblazen om zo het zwemplezier van je kind(eren) én van jezelf te verhogen.

Diverse zwembad accessoires zijn onmisbaar als je een (opblaasbaar) zwembad in de tuin hebt. In deze blog hebben we onze top vier accessoires voor je op een rijtje gezet, zodat je altijd weet wat er in ieder geval niet mag ontbreken.

Aanbevolen artikelen