Modern interieur: Dit zijn de verschillende mogelijkheden

kenmerken-van-een-modern-interieur

Met een moderne woonstijl kun je verschillende kanten op. Het is een tijdloze woonstijl met rustige kleuren en een minimaal aantal accessoires. Je wilt uiteraard dat alles zo goed mogelijk bij elkaar past, en dat is ook gelijk een van de kenmerken van een modern interieur. Daarbij is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen, zoals: Wat is een modern interieur precies? Hoe creëer je een modern interieur? Hoe kun je een interieurstijl kiezen die echt bij je past? Dit artikel voorziet je van antwoorden op al je prangende vragen. Ook lees je meer over moderne interieur voorbeelden, waardoor je geïnspireerd raakt.

Wat is een modern interieur?

Wat is een modern interieur eigenlijk? Het is goed om een dergelijke woonstijl te kunnen herkennen. Je wilt immers kenmerken van een modern interieur toepassen. Het draait om veel licht, strakke lijnen en het gebruik van rechte vormen. Het lichtgebruik is uitstekend voor een moderne inrichting kleine woonkamer, omdat de ruimte optisch groter gaat lijken. Grote ramen doen wonderen en zijn eveneens een van de kenmerken van een modern interieur. Als je meer leest over een modern interieur voorbeelden, kom je er eveneens achter dat warmte ook een onderdeel vormt.

Welke verschillende interieurstijlen zijn er?

De zoektocht naar je ideale interieurstijl start met het onderzoeken van verschillende interieurstijlen. Welke verschillende interieurstijlen zijn er allemaal? Er zijn talloze stijlen waar je uit kunt kiezen, waaronder: bohemian, botanisch, industrieel, landelijk en modern. De eerste drie stijlen hebben de volgende kenmerken: de bohemian woonstijl is exotisch. Er wordt gebruik gemaakt van felle kleuren, opvallende prints en designs. De basis blijft veelal rustig van aard. Bij botanisch draait het om planten en natuurlijke materialen. De kleur groen is talrijk aanwezig. Het industriële is nog steeds razen populair. Je herkent een industriële inrichting aan veel donkere kleuren en stoer materiaal gebruik, waaronder leer en staal.

Interieurstijl kiezen met moderne materialen

Wist je dat je het moderne ook met andere stijlen kunt combineren? Het eerste voorbeeld is modern minimalistisch. Hier worden stijlvolle en chique elementen gebruikt. Er ontstaat een modern chique interieur. Het minimalisme maakt gebruik van veel licht, ruimte en wederom strakke lijnen, zodat een mooi samenspel ontstaat. Modern industrieel is het tweede voorbeeld. Hout en staal voeren de boventoon en ook dit gaat goed samen met moderne elementen. Een robuuste eettafel met donker metaal kan prima worden gebruikt en je kunt ervoor kiezen de rest licht van kleur te houden te houden.

Een modern huis betekent ook moderne materialen. Denk aan natuursteen, glas, RVS, metaal, kunststof en veel andere materialen. Gebruik duurzame materialen voor je moderne inrichting, zodat je een stukje duurzaamheid meepakt. Duurzaam materiaalgebruik bestaat onder meer uit massief hout, omdat ze tegen een stootje kunnen en lang meegaan. Hout geeft bovendien een stukje warmte en gezelligheid. Eventuele kille ruimtes worden voorzien van een gezellig modern interieur, maar ook van een knus modern interieur.

Een moderne badkamer

De badkamer is een belangrijke plek in ieder huis. Je kunt je hier opfrissen en ontspannen. Vooral als je hier veel tijd doorbrengt, is een stijlvolle inrichting van groot belang. Een moderne badkamer staat voor een oase van rust en helderheid. Moderne badkamers hebben een strakke uitstraling en voldoende lichtinval. Gebruik raamdecoratie gemaakt van lichte kleuren en licht materiaal, zodat het licht op een prettige manier de ruimte betreedt. Houten wastafels en losstaande baden geven het ruimtelijke effect nog eens extra kracht.

Hoe kun je het beste een woonkamer inrichten?

Hoe creeer je een modern interieur woonkamer? De woonkamer is namelijk een plek om te relaxen, een goed gesprek te voeren of om een spannende serie te kijken. Hier treft het hele gezin elkaar. En wat is een modern interieur zonder rechte lijnen? Rechte lijnen zijn al met al een terugkerend thema. Een van de kenmerken van een modern interieur woonkamer zijn eveneens het gebruik van strakke meubels. Dit kan bijvoorbeeld een strakke hoekbank zijn of een vierkante salontafel met glazen elementen. Rechthoekige vazen kunnen tevens prima gebruikt worden in een woonkamer. Voor de inrichting van een kleine woonkamer kun je dezelfde principes toepassen. De grote hoeveelheden licht zijn goed voor een moderne inrichting kleine woonkamer, omdat je een ruimtelijk effect realiseert. Het rechte lijnenspel kan je op een leuke manier toepassen op de muren. Gebruik hiervoor een van de vele modern interieur kleuren die bij het overige geheel passen.

Modern interieur kleuren

Een van de moderne interieur voorbeelden is eveneens het kleurgebruik.
De kleuren die je kiest spelen een belangrijke rol en moderne interieur kleuren zijn bepalend voor de sfeer. Ga voor een lichte basis, zoals diverse wittinten. Daarna kun je verder kijken naar overig kleurgebruik, waaronder grijs, bruin en zelfs donkere kleuren als contrast. De kleuren kun je gebruiken voor de muren, maar ook voor alle meubels in huis. Daarnaast is het mooi en spannend om een opvallend object te plaatsen. Dit kan een mooie design lamp zijn in je favoriete tint of een fauteuil in okergeel of donkerblauw. Je mag bij een modern interieur kleuren gebruiken met lef.

Hoe creeer je een warm interieur?

Een van de modern interieur kenmerken is warmte. Ieder huis is pas een thuis als er ook een stukje warmte in een knus modern interieur te vinden is. Decoratie brengt deze geborgenheid naar je toe. Gebruik grote vloerkleden met rechte vormen bij je zithoek in een modern interieur woonkamer. Gordijnen van suède doen het ook altijd goed, omdat suède een warme en zachte stof is. Hanteer rijke kleuren om een stukje elegantie en een chique modern interieur te behalen. Een modern interieur woonkamer krijgt een chic tintje door prachtige gordijnen te plaatsen. Daarnaast zijn kussens en plaids een aanrader, omdat deze het gevoel van warmte moeiteloos over kunnen brengen. Een van de modern interieur voorbeelden is eveneens het gezegde less is more. Je hoeft niet al te veel accessoires te hebben om een statement te maken. Door een paar echte blikvangers te gebruiken kom je al een heel eind. Er ontstaat een chique modern interieur, maar ook een gezellig modern interieur.

Een strakke vloer

De vloer maakt een groot deel uit en deze kies je weloverwogen uit. Een strakke vloer bestaat uit de kleuren wit, beige, grijs of antraciet. Ook een mooie warme houtkleur behoort tot een van de mogelijkheden voor een modern interieur woonkamer. Het spelen met contrasten is een aanrader. Mooie contrasten worden behaald door bijvoorbeeld donkere tegels te gebruiken en hier plaats je lichte meubels op. Andersom kan natuurlijk ook, waarbij je een lichte vloer plaatst en donker meubilair.

Goede verlichting

Ten slotte komt het lichtgebruik aan bod. Goede verlichting is onmisbaar en het vormt een van de modern interieur voorbeelden die je niet kunt missen. Niet ieder appartement heeft veel ramen, waardoor het donker kan zijn in huis. Gebruik een goed lichtplan voor een modern interieur appartement, zodat iedere ruimte optisch groter lijkt. Licht bevordert het gevoel van eenheid. Mooie staande lampen gemaakt van mooie materialen, zoals rvs, koper of met een goud tint. Industriële lampen staan bovendien mooi in een modern interieur en geven een stoer karakter. De kleuren van industriële lampen zijn bijvoorbeeld zwart of een donkere metaalkleur. Een goed lichtplan draagt daarnaast bij aan een gezellig modern interieur. Nu je alle kenmerken van een modern interieur hebt leren kennen kun je gemakkelijker een interieurstijl kiezen die volledig bij je wensen past.

Aanbevolen artikelen