Zes top ideeën voor het gebruik van multiplex in huis

waterbestendig-multiplex

Multiplex zie je tegenwoordig steeds vaker gebruikt worden in interieurs in huizen. Niet zo vreemd, want het hout dat bestaat uit verschillende lagen die verlijmd, en tegen elkaar geperst, worden, ziet er esthetisch erg mooi uit en past bijzonder goed in een modern interieur. Daarnaast is het goedkoop en flexibel, waardoor er makkelijk mee te werken is. Je kunt zelfs kiezen voor waterbestendig multiplex, zodat het ook bruikbaar is in badkamer en keuken. Hieronder 6 ideeën voor het gebruik van multiplex in je huis.

Multiplex in de woonkamer

Multiplex zie je steeds vaker in woonkamers terug. Je kunt er namelijk goed mee werken, waardoor het makkelijk is om er bijvoorbeeld een boekenkast van te maken. Op internet kun je daarnaast een hoop voorbeelden vinden van loungehoeken die gemaakt zijn van multiplex. Online zijn hier een hoop instructievideo’s van te vinden, waardoor je niet eens meer heel handig hoeft te zijn om dit te kunnen. De hoek kan daarna naar eigen smaak worden ingericht met kussens of matrasjes.

Kleed je gang aan

In de gang kun je multiplex goed gebruiken voor bijvoorbeeld de trap. Een hele ruimte met deze soort hout bekleden is misschien wat veel, maar als je bijvoorbeeld een deel van een muur, of het plafond, hiermee bekleed, kun je de ruimte mooi breken.

Breng warmte in je keuken met multiplex

Ook in de keuken kun je subtiel gebruik maken van multiplex? Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten kookeiland, of multiplex kastjes in een verder overwegend witte keuken. Niet alleen breekt het de witte wanden, maar het zorgt ook voor wat warmte.

De badkamer

Een badkamer kan ook vaak wat warmte gebruiken, omdat die ruimte over het algemeen wit is. Aangezien er tegenwoordig waterbestendig multiplex bestaat, kun je het materiaal ook voor deze ruimte gebruiken in de vorm van bijvoorbeeld een ombouw of kastjes.

In de slaapkamer

Multiplex is ideaal voor in de slaapkamer. Vooral door, alweer, de warme uitstraling.  In een slaapkamer kun je eigenlijk zo wild gaan als je wil met multiplex, zolang je maar niet het gevoel krijgt dat je op een bouwplaats slaapt. Wissel dus bijvoorbeeld een multiplex bed, kast of nachtkastjes af met andere meubeltjes en leuke accessoires.

Gebruik multiplex voor een thuiskantoor

Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en multiplex is ideaal om een thuis kantoor te creëren. Dit omdat het goedkoop is en je het zelf kunt. Daarnaast kun je met beperkte middelen al iets moois maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van 2 schragen met daarop een multiplex plaat als bureau?

Aanbevolen artikelen