Met deze makkelijke tips geef je je eetkamer een chique look

tips-om-je-eetkamer-in-te-richten

Soms is het echt nodig om je interieur een flinke opfrisbeurt te geven. Als je al jarenlang tegen dezelfde indeling van bepaalde ruimten aankijkt, gaat dat vervelen. Met name de look van de eetkamer zijn geregeld toe aan verandering, omdat de eetkamer een plek is waar je iedere dag meerdere keren bent. Tijd dus om de eetkamer chique en charmant in te delen. Hoe je dat doet? Gebruik onze praktische tips om je eetkamer in te richten en binnen een handomdraai heb je een eetkamer gecreëerd die fris, stijlvol en luxueus oogt.

1. Schaf een gave designlamp

Een van de handigste tips om je eetkamer in te richten op een chique en stijlvolle manier, is een fraaie designlamp boven de eettafel ophangen. Zoek een gave hanglamp die past bij het interieurtype, zoals industrieel, landelijk of juist lekker retro. Qua soorten lampen valt er vandaag de dag vel te kiezen, dus je komt altijd aan je trekken! Natuurlijk kies je hierbij voor energiezuinige en duurzame led-verlichting, zodat je op termijn bespaar op de energiekosten en tegelijk iets goeds doet voor het milieu.

2. Koop luxueuze eetkamerstoelen

Door het aanschaffen van een set luxueuze eetkamerstoelen, dat is de tweede van onze tips om je eetkamer in te richten, wordt de eetkamer meteen al een stuk stijlvoller. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor eetkamerstoelen op wieletjes, met armleuningen en/of stoelen met leren bekleding. Momenteel zijn ook stoelen met fluwelen bekleding en stoelen in zandkleuren erg populair. Laat je fantasie de vrije loop en investeer in stoelen die niet alleen een chique uitstraling hebben, maar ook optimale zitcomfort bieden.

3. Gebruik kaarsen en bloemen

Door bloemen en enkele kaarsen op de eettafel te zetten, of een fraai kerststukje, ziet de kamer er direct sfeervoller en luxueuzer uit. Gebruik voor de bloemen en elegante vaas en voor de kaars(en) een luxe kaarsenstandaard

4. Wanddecoratie in de eetkamer

Door subtiel wanddecoratie uit te kiezen voor in de eetkamer, kun je de luxueuze en chique uitstraling van de eetkamer snel vergroten. Kies voor een beroemd schilderij, uitgestrekte stranden of gave auto’s. Al naar gelang je smaak en voorkeuren bestaat er op dit vlak natuurlijk veel vrijheid. Door een spotlampje bij het de decoraties te hangen, kun je ze nog eens extra mooi uitlichten.

Aanbevolen artikelen