Taxus water geven

taxus-wateren

TaxusTopper heeft een grote eigen kwekerij en is gespecialiseerd in het kweken van Taxus baccata. De kwekerij bestaat al meer dan 30 jaar en levert sinds een paar jaar ook planten zonder tussenpersonen zoals hoveniers, handelaren en tuincentra. Het is erg gemakkelijk om Taxus online bij TaxusTopper te bestellen en met een paar uur werk kan iedereen zelf een prachtige nieuwe haag aanplanten. Na het aanplanten van een nieuwe taxushaag is het natuurlijk wel belangrijk dat u de planten voldoende water geeft.  

Eerste levensbehoefte 

Net als mensen hebben planten voldoende water nodig om te overleven én te groeien. Moeder natuur houdt niet altijd even goed rekening met de behoeften van onze planten. We zullen daarom af en toe een handje moeten helpen. Zo moet u er na het poten van taxusplanten voor zorgen dat u de planten voldoende water geeft. Dit is vooral van belang wanneer de planten in de lente worden gepoot. De plant zal nu gaan groeien en de wortels moeten zich nog verder ontwikkelen. Ook tijdens warme en grote periodes hebben taxusplanten uw hulp nodig. Doordat de planten tijdens deze periodes veel water verdampen en er weinig water in de bodem zit, kunnen zij niet voldoende water opnemen. 

Niet te veel en niet te weinig 

Elke dag een klein beetje gieten is tijdens een warme periode niet voldoende. Het water bereikt dan nooit de belangrijke dieper gelegen wortels. U kunt beter een paar keer veel water geven dan iedere dag een beetje. Door af en toe veel water te geven, worden ook de onderste wortels nat, heeft de plant de tijd om het water op te nemen en kan overtollig water ook verdampen. Het is belangrijk dat overtollig water kan verdampen, want taxus kan niet tegen langdurig natte wortels. Hoeveel water een taxusplant precies nodig heeft is afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, het aantal zonuren per dag en natuurlijk de grootte van de plant. Een precies getal kunnen wij daarom niet geven. In de herfst zomer en lente hoeft er nagenoeg nooit water te worden gegeven. Geef uw taxusplanten maximaal twee keer per week water, ook in warme en droge perioden. Een taxus kan beter soms overgeslagen worden, dan te veel water krijgen. 

Waarmee moet ik water geven?

Er zij meerdere manieren om de taxus water te geven. Afhankelijk van de hoeveelheid planten er in de haag staan is watergeven met een gieter vaak te weinig. Bij grote stuiken van 2 meter moet u denken aan een gieter per struik. Dit schiet dus niet echt op. U kunt ook water geven met een waterslang. Hiermee geeft u genoeg water, maar het is wel een tijdrovende klus. U moet namelijk constant langs de haag lopen want als u de slang een paar minuten op dezelfde plaats houdt loopt het water weg van de plant. Ook spuit het water vaak te hard uit een waterslang, waardoor het zand tussen de wortelt uitspoelt. Water geven met een druppelslang wordt steeds populairder maar is volgens TaxusTopper.nl niet de juiste manier om uw taxusplanten te bewateren. Vaak wordt een druppelslang twee of drie keer per week aangezet, uren achter elkaar. Er komt dan plaatselijk zo veel water uit de slang dat de bodem niet meer de tijd heeft om op te drogen. Vaak verdrinken taxusplanten door te veel water bij het gebruik van een druppelslang. De beste manier om uw taxusplanten water te geven, is door gebruik te maken van een sproeier. Een zwenksproeier (waaier) of een tiksproeier (rondgaand) is het beste voor taxus. Deze beregenen mooi verdeeld over de ondergrond van de taxus. Deze kunt u bij droog weer prima twee dagen per week voor een paar uur aanzetten. 

Dankzij de duidelijke plantinstructie, kunt u taxushagen bij Taxustopper.nl >> eenvoudig zelf planten. Het planten van de haag is pas compleet, als u de haag water gegeven heeft. Als de planten voldoende water hebben, dan kunt u gaan genieten van uw nieuwe taxushaag! Vergeet niet om de planten in warme en droge periodes af en toe veel water te geven, zodat de taxus genoeg kan drinken, maar geen natte voeten krijgt.  
 

Aanbevolen artikelen