Low budget verbouwen, vijf tips

low budget verbouwen

Verbouwen loopt snel in de papieren. Toch is het zo af en toe nodig om het een en ander aan te pakken. Met deze budgettips kun je het maximale uit je verbouwing halen zonder dat het al te veel kost. 

Van start

Begin bij het begin. Dat klinkt heel cryptisch, maar als je in het wilde weg gaat verbouwen, dan is er nooit een eind in zicht. Je valt van het een in het ander en voor je het weet is de verbouwing hartstikke duur. Maak een plan waarin je omschrijft wat je gaat doen, welke materialen je nodig hebt en hoeveel tijd en geld dat kost. Zo krijg je niet alleen inzichtelijk wat er moet gebeuren maar weet je ook waar je aan toe bent. 

Subsidies

Ga na of er voor de verbouwingen die jij wilt uitvoeren subsidies beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage voor duurzame verbeteringen aan je woning. 

Hergebruik

Door slim gebruik te maken van materialen kun je veel besparen. Niet dat restje verf weggooien maar ergens anders in je woning er nog iets kleins mee schilderen. De vloer die nog jaren meekan opschuren en opnieuw lakken is goedkoper dan hem vervangen. 

Zelf doen

Wat je echt niet kan, moet je uitbesteden. Maar bedenk wel: je kunt meer dan je zelf denkt. Het sloopwerk bijvoorbeeld of het afvoeren van puin. Als je dit de vakman laat doen, betaal je hem per uur. Terwijl je zelf ook je handen kunt laten wapperen. 

Niet op alles besparen …

Tot slot een wijsheid van oma: goedkoop is soms duurkoop. Daarentegen is niet alles wat goedkoop is van slechte kwaliteit. Niks mis met een goedkoop vinyl, maar een badkamermeubel van waaibomenhout is na een jaar vaak weer aan vervanging toe. Ga op jacht naar aanbiedingen maar denk altijd na over de duurzaamheid van wat je koopt. 

Aanbevolen artikelen