Dit moet je weten over houten jaloezieën als raambekleding

houten shutters

Houten jaloezieën zijn moeilijk te evenaren als we het hebben over een raamdecoratie die het mogelijk maakt om de lichtinval in huis te bepalen. De verscheidenheid en aantrekkingskracht van hout zorgt voor een indrukwekkende aanvulling op huizen met een moderne architectuur en past tevens goed bij vrijwel alle houten meubels. Wanneer je geïnteresseerd bent in authentieke houten jaloezieën in huis, lees dan snel verder om meer te weten te komen over de belangrijkste eigenschappen van dit soort raambekleding.

Natuurlijke isolatie in de woning

Bij het kiezen van houten jaloezieën zorg je voor een natuurlijke isolatie in huis. Hierdoor ben je niet alleen beter beschermd tegen warmte van inkomend zonlicht in de zomer, maar wordt de warmte in de winter tevens beter vastgehouden. Met houten jaloezieën verbeter je jouw huis op energie-efficiëntie, waardoor je minder betaalt aan de energierekening.

Geheel verstelbaar

Het mooie van houten lamellen is dat ze geheel naar wens zijn in te stellen, op de millimeter na! Hierdoor creëer je de perfecte lichtinval in jouw woonkamer en bepaal je zelf hoeveel zonlicht er binnen mag komen. 

Op maat gemaakt  

Om er zeker van te zijn dat je de perfecte houten jaloezieën in huis neemt, kies je ervoor om deze op maat te laten maken. Zo kun je onder andere kiezen voor verschillende breedtes, kleuren, verschillende houtsoorten en diverse extra’s zoals motorische bediening.

Onderhoud van houten jaloezieën

Wanneer je houten jaloezieën installeert in de woonkamer of slaapkamer kan je ervan uitgaat dat je het hout weinig tot vrijwel niet hoeft te onderhouden. Voor het schoonmaken van stoffige jaloezieën kun je simpelweg kiezen voor het gebruiken van een droge doek. Wanneer er een grovere reiniging benodigd is, is het belangrijk om vooral water te vermijden. Kies in plaats van water een kwalitatieve meubelpoets of citroenboomolie om je houten jaloezieën schoon te maken. 

Let op met vochtige ruimtes 

Er bestaat dus geen twijfel dat houten jaloezieën een unieke aanwinst zijn als raambekleding in de slaapkamer of woonkamer. Echter is er wel een nadeel waarvan je op de hoogte moet zijn. De meeste houten jaloezieën zijn namelijk niet erg geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Langdurige blootstelling aan vochtigheid heeft een nadelig effect op het hout, dat kan kromtrekken en vervagen. Het is daarom aan te raden om goed na te gaan of jouw houten jaloezieën te gebruiken zijn in ruimtes zoals de wasruimte, badkamer of keuken. 

Aanbevolen artikelen