Ledstrips installeren in de keuken. Goed idee?

led-strips-voor-in-de-keuken

Led-verlichting is nog altijd een vrij nieuwe technologie waar veel mensen nog elke dag de mogelijkheden van ontdekken. Eén van die mogelijkheden die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is zijn de zogenaamde ledstrips. Ledstrips bieden een goedkope en energievriendelijke manier om wat extra sfeer in jouw woning te brengen. Ledstrips in de keuken? Dat is een goed idee.

De grote voordele van ledstrips voor in de keuken

Staat ledstrips installeren op het programma de komende weken? Dan heb je vast al gemerkt dat de prijs van deze apparatuur behoorlijk laag uitvalt. In vergelijking met volledige lampen zijn ledstrips ontzettend goedkoop. Bovendien verloopt het installeren zelf zeer vlot. Ledstrips aanbrengen en verwijderen is een koud kunstje dat iedereen vlot zou moeten kunnen volbrengen. Komt daar nog eens bij dat je gewoon veel kanten uit kunt met ledstrips in de keuken.

De mogelijkheden met ledstrips

Warme of net contrasterende tinten in de keuken laten opgloeien? Dan zijn ledstrips voor in de keuken exact wat je zoekt. Vandaag de dag zijn ledstrips immers verkrijgbaar in alle tinten en niet meer uitsluitend dat felle wit. Zelfs de optie om te dimmen is dezer dagen geen uitzondering meer. Wat je ermee in de keuken kunt doen? Hang bijvoorbeeld ledstrips onder of boven aan de keukenkasten voor een opvallende en mystieke look. Plaats de strips eventueel bij het werkblad om een goed zicht te hebben op wat je eigenlijk allemaal aan het doen bent. Zeker wanneer je niet hebt gekozen voor een keukeneiland (of er te weinig ruimte voor hebt) vallen ledstrips aan te raden.

Een speciale toets

Nog meer sfeer in de keuken? Bevestig de ledstrips op strategische locaties aan de keukenplinten voor een bijzonder effect of hang ze in de kasten en laden. Op die manier hoef je het licht niet meer aan te doen om toch vlot te vinden wat je zoekt. Let hier wel op dat je kiest voor ledstrips met een bewegingssensor zodat je niet elke keer een knop moet indrukken. Functioneel en mooi: ledstrips combineren beide eigenschappen met sprekend gemak. Ze zijn ideaal voor een modern interieur met Scandinavische toetsen, maar komen ook goed weg in een meer landelijke stijl. Alles draait om de warmte van de kleur en de locatie van de plaatsing.

Aanbevolen artikelen