Moet ik mijn loungeset opruimen voor de winter?

tuin loungeset winter

De temperaturen beginnen nu echt te dalen en de winter nadert snel. Als trotse eigenaar van die prachtige loungeset in je achtertuin of op je terras, is het tijd om na te denken over de juiste voorbereidingen voor de koude maanden die eraan komen. Een veelgestelde vraag is: “Moet ik mijn loungeset opruimen voor de winter?”. In dit blog zullen we antwoord geven op deze vraag, zodat je kunt beslissen wat de beste keuze is voor jou.

Voordelen van het opruimen van je loungeset

In principe kunnen alle tuinmeubelen, dus ook jouw loungeset, in de winter buiten blijven staan. Maar beschik je over de mogelijkheid om jouw loungeset binnen op te bergen? Of om het onder een overkapping te plaatsen? Dan heeft dit zeker de voorkeur. Ben je benieuwd waarom? We lichten hieronder de drie belangrijkste voordelen uit:

Je beschermt je loungeset tegen weersinvloeden

Winterweer kan behoorlijk ruw zijn. Door je loungeset in de winter op te bergen, bescherm je deze tegen regen, sneeuw en vorst, wat de levensduur kan verlengen. 

Je loungeset heeft minder onderhoud nodig

Als je je loungeset tijdens de winter opbergt, hoef je deze niet zo vaak schoon te maken of te onderhouden. Hierdoor bespaar je tijd en moeite.

Je hebt ruimte voor andere activiteiten

Een opgeruimd terras of een lege achtertuin biedt je de mogelijkheid om andere winterse activiteiten te ondernemen, zoals het opzetten van een kerstboom, sneeuwpoppen te bouwen of een gezellige en warme vuurplaats in te richten.

Verwijder de accessoires van je loungeset

Heb je geen ruimte om de loungeset in de winter op te bergen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je alle accessoires van jouw loungetafel verwijderd. Er kunnen dan geen kringen of vlekken op het tafelblad ontstaan. Vergeet niet om de loungekussens en sierkussens van je tuinset op te ruimen. Doe dit in een geschikte kussentas en kies een droge plek zoals de zolder of een tuinhuisje. Dit voorkomt dat je in het voorjaar een compleet nieuwe set tuinkussens moet aanschaffen.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over het winterklaar maken van jouw loungeset? Wees niet getreurd. De medewerkers van Gerrits Tuinmeubelen helpen je graag. Ben je op zoek naar een geschikte kussentas voor jouw tuinkussens? Kom langs in één van de showrooms of bekijk het aanbod online.

Aanbevolen artikelen