Alles over zwarte keukens met hout

zwarte keuken met hout

Zwarte keukens zijn erg populair; je ziet ze in alle soorten, maten en stijlen terug. De kleur zwart is een kleur die je met veel verschillende kleuren en materialen kunt combineren, waardoor er van alles mogelijk is. Een van de mogelijkheden is om te kiezen voor een zwarte keuken met hout. Deze keukens hebben vaak een warme en sfeervolle uitstraling. Klinkt dit als een keuken voor jou? Lees dan snel verder.

Eigenschappen zwarte keuken met hout

Een zwarte keuken met hout heeft dus vaak een hele warme en sfeervolle uitstraling, maar daarnaast hebben deze keukens nog veel meer eigenschappen. Zo kun je alle kanten op met deze combinatie. Je kunt het zwart en hout namelijk op veel verschillende manieren toepassen in de keuken. Op welke manier je dit doet heeft ook weer invloed op de stijl en uitstraling van de keuken. Wanneer je kiest voor veel hout met een robuuste uitstraling en dit aanvult met zwart, creëer je al snel een wat meer stoere uitstraling. Maar als je kiest voor zwarte fronten met een houtlook werkblad, ga je meer naar een moderne keuken. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Zwart met hout combineren

We benoemden het net al even: je kunt zwart en hout op verschillende manieren combineren. Er zijn zowel zwarte als houten fronten en werkbladen, waardoor je onder andere onderstaande combinaties kunt maken:

  • Zwarte fronten gecombineerd met een houten werkblad en/of een houten achterwand.
  • Houten fronten in combinatie met een zwart werkblad en/of een zwarte achterwand.
  • Een zwart werkblad met houten fronten en een houten achterwand.
  • Een houten werkblad met zwarte fronten en een zwarte achterwand.
  • Een zwart of hout werkblad gecombineerd met zowel zwarte als houten fronten.

Bovenstaand is een greep uit de mogelijkheden die er zijn om een zwarte keuken met hout samen te stellen. Je kunt dit dus helemaal op je eigen manier en naar je eigen stijl doen!

Keukenstijlen met zwart en hout

Omdat een zwart met houten keuken zo veelzijdig is, kun je voor verschillende keukenstijlen kiezen. Deze combinatie is niet voor iedere keukenstijl geschikt. Zo past een zwarte keuken met hout wat minder goed bij bijvoorbeeld een tijdloze, minimalistische of hele strakke keuken. De stijl waar deze combinatie wel goed bij past is bijvoorbeeld de industriële keuken. Deze kun je samenstellen door te kiezen voor zwarte fronten en een houten werkblad en achterwand. Of ga voor een landelijke keuken en kies voor houten fronten, een houten achterwand en een zwart werkblad. Zo kun je daarnaast ook onder andere voor een robuuste, nostalgische of stoere keuken kiezen.

Doe inspiratie op

Ben je helemaal enthousiast geworden over zwarte keukens met hout? Of wil je graag wat meer inspiratie opdoen? Veel keukenwinkels bieden zowel online als in de winkel veel keuken inspiratie. Denk bijvoorbeeld aan keuken kleuren en keukenstijlen die op de websites worden uitgelicht. Of breng een bezoek aan een van de winkels, waar vaak verschillende keukens opgesteld staan. Er zijn dus vele mogelijkheden om je te laten inspireren!

Aanbevolen artikelen