Woontrend Biophilic Design, wat is het precies?

biophilic woontrend

Heb je ooit het gevoel gehad dat strakke, minimalistische interieurs niet helemaal jouw stijl zijn? Nou, dan is er goed nieuws! Er is een opkomende trend in interieur ontwerp die perfect bij je past: Biophilic Design. Deze woontrend wint snel aan populariteit en biedt een thuisgevoel waar je zeker van zult genieten.

Maar wat houdt Biophilic Design eigenlijk in? | Wat is Biophilic Design?

Biophilic Design draait om het herintroduceren van natuurlijke elementen in onze leefomgeving. Het idee erachter is dat door de aanwezigheid van meer natuurlijke elementen in huis, we ons meer verbonden voelen met de natuur. Deze verbondenheid heeft een kalmerend effect, waardoor je huis een oase van rust wordt, een plek waar je echt kunt ontspannen en nieuwe energie kunt opdoen.Dit bereik je door de ruimte op een organische manier in te richten, waarbij natuurlijke vormen en bewegingen centraal staan. Het is een uitnodiging om de natuurlijke nieuwsgierigheid te omarmen en geen grenzen te stellen.

wat is biophilic design

Hoe breng je Biophilic Design in de praktijk in je eigen huis?

Weten wat Biophilic Design inhoudt is één ding, maar hoe pas je het toe in je eigen huis? Zelfs als je graag veel natuurlijke elementen wilt integreren, is dat niet altijd even praktisch. Misschien heb je niet genoeg ruimte of licht om planten te laten gedijen.

De oplossing is simpel: integreer het concept in de materialen die je gebruikt, zoals hout, bamboe of rotan. Ook kun je kiezen voor natuurlijke patronen die de essentie van de natuur in je interieur brengen. Denk aan behang met bloemen en bladeren of kussens in aardse kleuren zoals groen, terracotta of zonnebloemgeel.

Bij het inrichten is het belangrijk om te streven naar harmonie tussen kleuren en vormen. Kies voor organische vormen in plaats van strakke hoeken, dit draagt bij aan een ontspannen sfeer in huis.

biophilic design

Meer groen in je woonkamer met net wat extra aandacht

Bij Biophilic Design staat een natuurlijke inrichting centraal, en daar horen natuurlijk ook planten bij. Als je weinig vloerruimtein de woonkamer hebt, kun je plantenbakken aan de muur hangen of plantenpotten op de vensterbank plaatsen. Deze ontwerpstijl biedt ook ruimte voor onverwachte, speelse elementen. Wat dacht je van een rotan hangstoel in de hoek van de kamer, omgeven door een kamerscherm waarachter je rustig een boek kunt lezen?

Eigenlijk valt alles wat je zintuigen positief beïnvloedt binnen het spectrum van Biophilic Design, van schelpenvazen tot moswanden. Laat je liefde voor de natuur tot uiting komen door Biophilic Design toe te passen in je huis.

Aanbevolen artikelen