Tijd voor schildertherapie

schilder-therapie

Heb je na weken binnen te hebben gezeten de zenuwen te pakken gekregen? Ben je eindeloze rondjes door het huis gaan wandelen, op zoek naar iets om jezelf bezig te houden? Misschien heb je zo veel door het huis gebanjerd dat de treeën op de trap zijn gaan bewegen en de verf op de trap los begint te laten. Dan is het misschien wel eens tijd voor een goede schildertherapie om je hersenspinsels tot rust te brengen. 

Aan de slag gaan met een kwast is een uitstekende manier om jezelf bezig te houden, je gedachten te ordenen en tegelijkertijd je huis er weer wat beter uit te laten zien. Ergens in een stoffige kist ligt vast nog wel een oude overal die vies mag worden. Wat stukken tape, een keukentrap en wat plastic zakken om het druppen tegen te gaan en je bent zo goed als compleet. Dan ontbreekt alleen een fundamenteel product voordat je aan de slag kunt gaan: de verf.

Welke verf kies je?

Maar waar kies je voor uit al die verschillende soorten die er tegenwoordig op de markt zijn? Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om te kijken naar wat je zoal op het programma hebt staan. Zijn het de keukenkastjes die je van een nieuwe kleur wilt voorzien, kunnen de kozijnen een nieuwe lik verf gebruiken of is inderdaad de trap de meest in het oog springende plaats met meerdere slijtageplekken?

Het is belangrijk om je goed voor te laten lichten over de verschillende eigenschappen van de verf voordat je een keuze maakt. Als je vooral houten ondergronden op het programma hebt staan, is het misschien een goede keuze om eens te kijken naar de Sigma S2U Nova Satin. Deze hoogwaardige lakverf is op waterbasis gemaakt en heeft een mooie zijdeglans als gevolg. 

De voordelen van de Sigma S2U Nova Satin

De verf is gemakkelijk te gebruiken op bijvoorbeeld hout, zowel als voorlak of een aflak. Daarnaast kun je er ook mee op staal en non-ferrometalen schilderen, al dien je in dat geval gebruik te maken van een goed primersysteem, voorzien van een geschikte laag grondverf.  Met deze aanpak is jouw schilderwerk niet meer van dat van de professionele vakschilder te onderscheiden. Natuurlijk kun je de laklaag ook toepassen op reeds aanwezige verflagen. Zorg er dan wel voor dat je de oudere laag een beetje opschuurt, om op deze manier een goede dekking te garanderen. 

Als unieke eigenschappen van de Sigma S2U Nova Satin kunnen we verschillende voorbeelden noemen. Zo is de verf bestand tegen huidvet. Daarnaast is het een kwaliteitsproduct dat kras-, slijt-, en kleurvast is, een langdurig goed resultaat garanderend. De verf is daarnaast makkelijk te verwerken en heeft een uitstekende vloeiing. 

Genoeg gepraat over verf. Het is tijd om op zoek te gaan naar al die plekken in huis die een nieuwe laag kunnen gebruiken en waarmee je je thuis opnieuw tot leven kunt brengen met een nieuwe kleur. En als je toch nog een beetje twijfelt, de Sigma S2U Nova Satin is er in verschillende formaten, begint bij 0,5 liter. Op deze manier kun je klein beginnen om je groot te laten overtuigen.

Aanbevolen artikelen