Kunnen rolgordijnen nog in 2019?

rolgordijnen

Moet ik rolgordijnen kiezen en zo ja, welke soorten?

‘Kunnen rolgordijnen 2019 nog?’, zo vraagt menig woningbezitter zich af. Het antwoord is simpel: jazeker, alleen is een kritische selectie wel belangrijk omdat niet alle rolgordijnen even modern en eigentijds zijn. Zorg er daarom voor dat je rolgordijnen koop die passen bij jouw interieur en lekker eigentijds en modern zijn. Met de hieronder genoemde vijf tips voor rolgordijnen 2019 helpen we je een eind op weg om jouw woning een eigentijdse opkikker te geen. Met deze rolgordijnen tips kun je op een hippe manier rolgordijnen in jouw interieur incorporeren en optimaal profiteren van de voordelen! 

Gebruik rolgordijnen in de slaapkamer 

Een van de beste en meest efficiënte plekken om rolgordijnen te gebruiken, is de slaapkamer. Met name als jouw slaapruimte zich op de zuidzijde bevindt, is een rolgordijn een voordelige en slimme keuze om de slaapkamer in de zomer en nazomer lekker fris te houden. Als een van de belangrijkste tips voor rolgordijnen 2019 geldt: zorg ervoor dat de rolgordijnen die je kiest voldoende uv-stralen tegenhouden en ’s nachts goed verduisteren. Zo sla je twee vliegen in één klap: de slaapkamer blijft fris en de nachtrust is door de complete verduistering meer dan optimaal! 

Rolgordijnen als decoratiemiddel

Een van de populaire rolgordijnen tips van binnenhuisarchitecten is het gebruik van rolgordijnen 2019 als decoratief element. Rolgordijnen zijn immers niet alleen functioneel om zonlicht tegen te houden en zo voor koelte te zorgen, maar ook een decoratiemiddel. Heb je bijvoorbeeld een oud herenhuis of een pand uit de jaren 1930 of 1940? Dan zijn vouwgordijnen vaak prachtig om als decoratie voor de ramen te hangen. In een modernere woning is het juist mooi om voor rolgordijnen te kiezen die af te stellen zijn qua lichtinval. En zo kun je voor elk woningtype wel een geschikt raamgordijn vinden die in jouw interieur past! 

Tochtbestendige rolgordijnen zijn trnedy

Onder de tips voor rolgordijnen 2019 mag zeker niet de tip ontbreken dat je rolgordijnen die goed en winddicht afsluitbaar zijn kunt kopen. Met name op plekken waar een risico bestaat op tocht, zoals bij ramen naast deuren of ramen in de hal, is een goed afsluitbaar rolgordijn ideaal. Deze verminderd de tochtstroom in huis en kan op die manier helpen om wat extra energie te besparen!

Aanbevolen artikelen