Kies voor een bartafel in de keuken!

bartafel in de keuken

We zien steeds vaker de bartafel in de Nederlandse keuken opduiken. Niet zo gek want zo’n bartafel is zowel praktisch, omdat deze bijvoorbeeld als scheiding kan dienen tussen bijvoorbeeld de woonkamer en keuken, maar ook esthetisch erg mooi. Zo kun je een bartafel voor in je keuken nemen als je bijvoorbeeld aan het kookeiland wil zitten terwijl je partner kookt. Benieuwd naar de andere voordelen van zo’n bartafel? Lees dan snel verder.

Een bartafel is een echte eye-catcher

Een bartafel in de keuken kan een echte eye-catcher zijn. Zo kun je een plek creëren waar mensen automatisch naartoe gaan, en graag willen zijn. Daarnaast kan de bartafel gedurende de dag meerdere malen gebruikt worden. ’s Ochtends vroeg om de dag lekker te beginnen met een krant en een kop koffie, terwijl je de tuin in kijkt. Even geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Dan zul je merken dat de barkrukken al gauw overgeslagen worden, maar je toch wel automatisch aan de bartafel gaat staan. Vanuit huis werken, tekenen of de administratie doen kan ook prima aan een bartafel. Tot slot is de bartafel een super gezellige plaats om te borrelen met vrienden, en maakt de tafel feestjes een stuk gebruiksvriendelijker als dat een lage eettafel zou doen. 

Ruimte efficiënt gebruiken

In vergelijking tot de meeste eettafels zijn bartafels heel erg compact. Een heerlijk sfeer om gezellig knus bij elkaar te dineren past helemaal in dit plaatje. Omdat de tafel ook nog eens hoog op zijn poten staat, zorgt een bartafel dus voor een veel ruimtelijker effect dan dat een lagere eettafel doet. De perfecte oplossing dus voor als je de ruimte in jouw woning efficiënt wilt gebruiken.

Ruimtes scheiden

Als je twee ruimtes op een subtiele manier visueel van elkaar wil scheiden, is een bartafel daar een perfect middel voor! In vergelijking met een lage eettafel, is een bartafel hoger en zorgt dus voor meer lucht in de ruimte. Hierdoor kan je met de bartafel een natuurlijke afscheiding in je huis creëren… bijvoorbeeld tussen je keuken en de woonkamer.

Gezellige sfeer

Een bartafel zorgt voor een ontspannen, maar vooral ook een gezellige sfeer in huis. Het is erg belangrijk om een bartafel uit te zoeken die echt bij jou en je huis past. Kies je voor een ‘echte’ bar, waar je met je vrienden lekker aan kunt hangen tijdens het weekend, of kies je voor een stijlvol geheel met misschien wel een barkruk bank aan de ene zijde en 3 verschillende kleuren barstoelen aan de andere zijde? Je kunt een barkruk helemaal aanpassen aan jouw interieur en wensen.

Een bartafel past erg goed in een modern interieur

Bartafels zijn trendy, vernieuwend en passen heel goed in de interieurs die vandaag de dag populair zijn: industrieel of bijvoorbeeld een modern Scandinavisch design. Ook de ruime keuze aan barkrukken en stoelen zorgen ervoor dat je de bartafel helemaal naar je eigen smaak kunt indelen. Dat zorgt er gelukkig ook voor dat je veel keuze hebt.

De ideale hoogte

Om zeker te weten dat de hoogte van de barkruk goed is dien je eerst de hoogte van de bartafel te weten en vervolgens de zithoogte van de barkruk. Let hierbij goed op dat je de hoogte van de bartafel meet vanaf de onderkant van het blad. Tussen deze twee afmetingen moet een ruimte van tenminste 25 centimeter zitten met een maximum van 30 centimeter. Door deze afstand te hanteren weet je zeker dat je comfortabel aan een bar, bar tafel of kookeiland kunt zitten. Wanneer je verschillende soorten barkrukken koopt, kijk de hoogte dan na bij elke variant. Houdt natuurlijk ook rekening met de dikte van het keukenblad of tafelblad, uiteindelijk moet je hier op leunen, vanaf eten of werken!

Aanbevolen artikelen