De verschillen tussen een katoenen en polyester klamboe

Een klamboe is een ideale manier om muggen en andere insecten de toegang tot jouw slaapomgeving te ontzeggen. In tegenstelling tot het gebruik van giftige chemische sprays, ben je met een klamboe voorzien van natuurlijke bescherming die ook nog eens jouw slaapkamer opfleurt! Klamboes worden gemaakt van katoen of synthetische materialen zoals polyester. Twijfel je welk materiaal geschikt is voor jou? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over de verschillende stoffen. 

Katoenen klamboes creëren een veilige slaapomgeving 

Dankzij de natuurlijke vezels van een 100% katoenen klamboe ben je voorzien van een verbeterde slaapomgeving. Katoen heeft namelijk een uitstekend ademend vermogen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het creëren van een veilige slaapomgeving voor baby’s. Als je op zoek bent naar een klamboe voor de babykamer, is het raadzaam katoen te kiezen omdat synthetische materialen kunnen leiden tot huidirritaties. Overigens is ook polyester een goed materiaal voor klamboes, aangezien het gaas zo fijn is dat er geen kans is dat er stof binnenkomt. Dit maakt ze ideaal voor mensen met een stofallergie, aangezien polyester slechts lichtelijk statisch is. Hoewel dus ze wel wat stof kunnen aantrekken, geeft katoen doorgaans meer stof af dan polyester. 

Zowel katoenen als polyester klamboes zijn duurzaam 

Katoen is een sterk materiaal dat jarenlang meegaat. Dit maakt klamboes die gemaakt zijn van katoen tevens wasbaar, zonder dat de garen loslaten of het stof krimpt. Hetzelfde geldt voor een polyester klamboe. Hoogwaardig polyester is ijzersterk en heeft geen problemen met meerdere wasbeurten. We raden overigens wel aan om een klamboe voorzichtig met de hand te wassen op maximaal  30 °C, ongeacht het materiaal. 

Polyester klamboes zijn lichter dan katoenen klamboes 

Als je op reis gaat, dan is het aan te raden om te kiezen voor een polyester klamboe. De klamboes die gemaakt zijn van polyester, zijn namelijk een stuk lichter en beter opvouwbaar dan een katoenen klamboe. 

Op zoek naar een uiteenlopend aanbod van eenpersoons klamboes? Zoek dan eens op klamboe 1 persoonsbed voor meer informatie. 

Katoenen klamboes zijn milieuvriendelijker 

Wanneer je graag milieubewuste keuzes maakt, dan kies je voor een klamboe die gemaakt is van 100% organisch katoen. Katoen is namelijk duurzaam, hernieuwbaar én biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het een milieuvriendelijke vezel is gedurende de gehele levenscyclus. Polyester is een synthetisch materiaal dat gebaseerd is op aardolie, waardoor de productie ervan leidt tot meer belasting op het milieu.

Aanbevolen artikelen