Dit wil jij weten over stalen kozijnen!

industrieel interieur

Ben jij een woning aan het renoveren? Of juist nog aan het bouwen en denk je erover stalen kozijnen te plaatsen in jouw huis? Dan is het goed om na te denken over de voor- en nadelen van stalen kozijnen.

Waarom kiezen voor stalen kozijnen in plaats van houten kozijnen?

Er zitten een aantal verschillen tussen stalen kozijnen en houten kozijnen. Het grootste verschil zit natuurlijk in het materiaal. Hout is een natuurproduct en staal niet. Dit maakt dat hout gemakkelijk te bewerken is in tegenstelling tot staal. Staal daarentegen is echter bijzonder kras- en stootvast. Dat is vaak ook de reden dat men kiest voor stalen kozijnen. Deze kozijnen hebben natuurlijk een aantal voor- en nadelen.

De voordelen van stalen kozijnen

  • Stalen kozijnen zijn dus kras- en stootvast, waardoor je niet snel beschadigingen kunt zien op je kozijn. Zeker als er veel doorloop is in een kantoor of woning kunnen deze kozijnen een goede keus zijn!
  • Een ander voordeel is de uitstraling van deze kozijnen. Ze bieden een woning of andere ruimte een exclusieve uitstraling. Het past erg goed bij een moderne of industriële inrichting.
  • Staal is een sterke materiaalsoort, waardoor het ook nog eens lang meegaat.
  • Stalen kozijnen zijn onderhoudsarm. Waar je houten kozijnen nog wel eens in de zoveel tijd opnieuw moet schilderen en lakken hoeft dat bij stalen niet. Wel doe je er goed aan om ze af en toe eens te reinigen met een sopje en warm water.

De nadelen van stalen kozijnen

  • Stalen kozijnen zijn prijziger in aanschaf dan hardhouten kozijnen. Deze kozijnen hebben echter minder onderhoud nodig dan de houten variant. Dit betekent dat op de lange termijn stalen kozijnen voordeliger zijn dan houten kozijnen!
  • Deze kozijnen passen niet bij iedere interieurstijl. Heb je een mooi landelijk of klassiek interieur? Dan kun je beter kiezen voor de warmte van hout!

Scharnieren voor stalen deuren

Het is goed om te weten dat je voor stalen kozijnen andere scharnieren hebt dan voor houten kozijnen! Soms moet je ze apart aanschaffen, maar het kan ook zijn dat ze bij de prijs van het kozijn inbegrepen zijn! Let hier goed op als je deze kozijnen gaat kopen.

Stalen kozijnen kopen?

Stalen kozijnen hebben een stoer design, zijn kras- en stootvast en zijn ook nog eens onderhoudsarm. Wil jij ook stalen kozijnen binnen toepassen? Sleiderink biedt deze kozijnen in hun assortiment. Neem gauw een kijkje en koop deze stalen kozijnen nu online via de webshop!

Aanbevolen artikelen