Dit zijn de gordijntrends van 2018!

gordijntrends-2018

Ben je je oude gordijnen beu? Wil je je huiskamer of slaapkamer een nieuwe look geven en daarom nieuwe gordijnen kopen? Dan is het natuurlijk goed om te weten wat de gordijntrends van 2018 zijn, zodat jij er voorlopig weer hip bijzit. Voor welke gordijntrend val jij?

Natuurlijke materialen voor een natuurlijk uitstraling

Dit jaar zijn de gordijnen die gemaakt zijn van natuurlijk materialen erg populair. Hierbij kunnen je denken aan stoffen als katoen of linnen. Deze stoffen zijn sterk en slijtvast, waardoor je gordijnen nog jarenlang meegaan! Bovendien krimpen gordijnen van katoen of linnen niet zo snel, dus je kan ze met een gerust hart in de wasmachine stoppen. Met gordijnen van natuurlijke stoffen creëer je een mooie sfeer in huis. Leuk voor als je een natuurlijk interieur met veel houten meubels in huis hebt bijvoorbeeld.

Egaal of colorblocking?

De gordijntrends van 2018 zijn kleurrijk! Er zijn veel verschillende kleuren die dit jaar in trek zijn als het op gordijnen aankomt. Hierdoor vind je gegarandeerd gordijnen in een trendy kleur die ook nog eens goed bij je interieur passen.

Wat denk je bijvoorbeeld van koele blauwtinten of zeegroen? Dat brengt niet allen rust in huis, maar staat ook goed bij zowel donkere als lichte meubels. Ook groene en gele tinten zijn er populair dit jaar. Daarmee creëer je een positieve en vrolijke sfeer in je woonkamer. Wedden dat iedereen graag bij jou op de koffie wil?

Je kunt natuurlijk ervoor kiezen op gordijnen in één kleur te kopen, maar heb je ook al eens aan colorblocking gedacht? Hierbij combineer je gordijnen in felle, contrasterende kleuren. Zo kan je bijvoorbeeld gele gordijnen combineren met blauwe overgordijnen. Je maakt van je raamdecoratie dan een echte eyecatcher.

Of toch een printje?

Zijn gordijnen in een egale kleur toch niet iets voor jou en wil je wat opvallenders voor je ramen hangen? De laatste gordijntrend is dan misschien wél wat voor jou. Ook geometrische prints zijn dit jaar hot and happening en behoren absoluut tot de gordijntrends van 2018. De trend is vooral geschikt voor moderne interieurs. Ga je voor gordijnen met cirkels, vierkanten of driehoeken?

Aanbevolen artikelen