De voordelen van een nieuwe vloer in een ruimte

nieuwe vloer

Van een veranderende smaak tot het verbeteren van de marktwaarde van je huis, er zijn tal van redenen om je vloer te vernieuwen. Of je nu jouw huis binnenkort wilt verkopen of van plan bent er voor altijd te blijven wonen, het is misschien tijd voor een upgrade. En tegenwoordig zijn er enorm veel opties om je vloer te bekleden. Van laminaat tot tegels, van hout tot keramiek: voor elke smaak en portemonnee is er iets te vinden in winkels als Floorhouse Turnhout.  Loop jij al een tijdje met het idee om voor een nieuwe vloer te gaan? Lees dan snel verder, want hieronder geven we je vijf redenen om de vloer van je huis te veranderen.

Verbeter het ontwerp van je huis

Het veranderen van de vloer is een makkelijke manier om het hele uiterlijk van een kamer te veranderen. Of jouw vloer nu in een ander tijdperk thuishoort of de smaak in de loop van de tijd is veranderd, je kunt de vloer bijwerken voor een frisse nieuwe uitstraling. Een vernieuwde vloer kan een kamer er helderder, groter, traditioneler, gezelliger, meer retro of eigentijds uit laten zien… the sky is the limit wat dat betreft! Houd je meubels en stijl in gedachten bij het kiezen van een vloer om ervoor te zorgen dat je een samenhangende ruimte hebt.

Verbeter de functionaliteit van je huis

Besteedt je veel tijd en energie aan stofzuigen, schrobben en dweilen? Misschien is het tijd om een ​​upgrade te overwegen. Een nieuwe, gemakkelijk te reinigen vloer kan je waardevolle uren en rust teruggeven. Denk ook eens na over hoe je je ruimte gebruikt. Een kinderkamer, een werkruimte of een kantoor aan huis hebben allemaal unieke vloer behoeften. Als jouw kamers in de loop van de tijd van bestemming zijn veranderd, overweeg dan om de vloer hier op aan te passen om de functionaliteit te maximaliseren.

Beïnvloed de gezondheid in huis

Als iemand in huis gezondheidsproblemen heeft, zoals allergieën of astma, kan de vloer het probleem veroorzaken en dus ook deels verhelpen. Oude tapijten kunnen stof en vuil bevatten dat allergieën kan veroorzaken, vooral als je huisdieren in huis hebt. Het leggen van een nieuwe vloer kan helpen jarenlang vuil op te ruimen, allergenen te verwijderen en het huis een frisse, gezonde nieuwe start te geven.

Bepaal hoeveel je aan onderhoud uitgeeft

Zones in huis waar veel gebruik van wordt gemaakt zullen veel meer vuil opnemen en meer slijtage veroorzaken. Dit geldt met name als je huis huisdieren of jonge kinderen hebt. Als je tijd, moeite en geld uitgeeft aan onderhoud, upgrade de vloer dan naar een stijl die gemakkelijk schoon te maken is en veel gebruik aankan. Houd er bovendien rekening mee dat bepaalde vloer opties een betere isolatie bieden dan andere. Dit kan helpen de temperatuur van het huis op peil te houden, wat na verloop van tijd tot lagere energierekeningen leidt.

Verhoog de waarde van je huis

Hoe beter de vloer, hoe aantrekkelijker je huis zal zijn voor eventuele kopers. Zelfs als je niet van plan bent je huis te verkopen, kan er een dag komen dat je het op de markt wilt brengen. In plaats van te wachten tot het tijd is om te verhuizen, upgrade je je vloer nu terwijl je nog tijd hebt om zelf van de voordelen te genieten. Als je in de toekomst wilt verkopen, houd er dan rekening mee dat een nieuwe vloer het huis een fris en helder gevoel geeft, wat leidt tot een makkelijkere verkoop.

Aanbevolen artikelen