Tips voor het zoeken van dekbedovertrekken die bij je passen

dekbedovertrekken-kopen-1

De herfst is weer begonnen. Dat betekent dat de tijd weer is aangebroken om lekker op tijd het bed in te duiken om vanuit daar nog wat te lezen of misschien wat tv te kijken. Hoe heerlijk is het om dit te doen vanuit een bed waar je je fijn in voelt. Je dekbedovertrek heeft hier veel invloed op, dus samen met jou kijken we hieronder welke trend op het gebied van dekbedovertrekken het best bij jou past.

Warme tinten en natuurlijke materialen

Een slaapkamer is natuurlijk de plek in huis waar je echt tot rust kunt komen, of in ieder geval zou moeten komen. Een rustige ruimte zorgt voor rust in je hoofd en bovendien, less is more! Met natuurlijke materialen en warme tinten creëer je op een makkelijke manier meer rust in je slaapkamer. Dekbedovertrekken in een effen kleur zorgen hierbij voor samenhang en harmonie.

Drukke prints en geometrische vormen

Ook de trend van geometrische vormen en drukke prints zagen we al eerder in slaapkamers. Deze trend wordt gekenmerkt door de strakke, grafische lijnen die je terugziet in de prints en patronen. Dit werkt ook goed in de slaapkamer, vooral wanneer je over het algemeen een rustige uitstraling hebt. Door zo’n lekker druk dekbedovertrek te gebruiken, creëer je net even die unieke en uitgesproken sfeer.

‘Urban jungle’

De trend op het moment bij dekbedovertrekken is de zogenaamde ‘urban jungle trend.’  Om nog een stapje verder hierin te gaan, zien we het gebruik van veel natuurlijke prints en designs terug in de dekbedovertrekken. Denk hierbij aan bloemen, veren maar ook hele landschappen zijn erg populair binnen deze trend. Geschilderd, als foto of pen getekend, het kan allemaal. Zo’n natuurlijke print geeft ook een fijne sfeer in de slaapkamer!

Toffe designs met een knipoog

Helemaal on trend zijn de dekbedovertrekken met een leuk detail. We zien dit najaar erg veel toffe designs met een knipoog. Letterlijk, prints met ogen op het beddengoed zijn mega hip. Heb je een witte slaapkamer? Dan mag je uitpakken met een opvallende kleur of druk patroon op het dekbedovertrek. 

Stonewash dekbed

Gaat de geometrische trend voor jou net een stapje te ver en houd je het liever wat rustiger? Dan zijn de dekbedovertrekken met een stonewashed uiterlijk de perfecte oplossing. Binnen deze trend staan kwaliteit en materiaal voorop. Je geeft je slaapkamer met deze basics binnen no time een luxe uitstraling en het is daarnaast een goede match met de Scandinavische woonstijl, die we ook steeds vaker zien in interieurs.

Aanbevolen artikelen