De trends op het gebied van vloerkleden

sisal vloerkleed

Het juiste vloerkleed kan een echte toevoeging zijn in je interieur. Je kunt hem matchen met de rest van dat interieur, of juist zorgen voor wat contrast. Vloerkleden zijn ook ideaal om een op zichzelf staand hoekje mee te creëren, zoals bijvoorbeeld sisal vloerkleden, en brengen altijd warmte in een huis. Trends komen en gaan en daarom kijken we voor jou naar de trends op het gebied van vloerkleden in 2021.

De grootste trend op het gebied van vloerkleden: het ronde vloerkleed

Allereerst is daar de ronde vloerkleden trend. Deze wordt vooral gebruikt als contrast op andere vormen in het interieur. Zo is de trend van 2021 om een rond vloerkleed bij een rechthoekige bank te leggen. Dit oogt speels, zonder dat het hard overkomt in de ruimte. Een rond vloerkleed is ook ideaal voor kleinere ruimtes, door het optische bedrog lijkt die ruimte dan plots groter. Ronde vloerkleden vind je tegenwoordig in allerlei formaten, kleuren en patronen.

Een vintage vloerkleed op de slaapkamer is praktisch en stijlvol

In de slaapkamer is een vloerkleed natuurlijk helemaal ideaal, omdat je dan niet bij het opstaan direct de koude vloer onder je voeten voelt. Vooral vintage kleden zijn de afgelopen jaren erg populair geworden in de slaapkamer. En weet je wat zo leuk is? Een vintage vloerkleed past bij vrijwel iedere woonstijl – van een landelijk interieur tot juist een moderne.

Afwisseling van vloerkleden is ook een trend

Een vloerkleed is vaak een eye catcher in de woonkamer en omdat deze zo de sfeer bepaalt, kun je ervoor kiezen om deze regelmatig af te wisselen. Een hoogpolig tapijt is ideaal voor in de winter, omdat het dan voor warmte zorgt. In de zomer is het dan weer mooi om voor een laagpolig tapijt te kiezen. Kies dan ook meteen voor een wat lichtere kleur. Voor ieder seizoen zijn er geschikte vloerkleden en als je ze op deze manier afwisselt, gaan ze ook een stuk langer mee.

Minimalisme in vloerkleden en in andere elementen in het interieur

Een trend die sterk in opkomst is, is die van het minimalisme. Deze komt naar voren door middel van strakke lijnen en abstracte vormen, beide elementen zien we vaak terug in de vorm van een patroon. Ook op het gebied van behang, kussens en andere accessoires komt deze trend naar voren.

Aanbevolen artikelen