De voordelen van een kunststof deur

voordelen kunststof deur

Ben je op zoek naar een nieuwe deur? Wellicht denk je dan het eerst aan hout of misschien aluminium met veel glas. Wist je dat er nog een alternatief is, namelijk kunststof. De voordelen van een kunststof voordeur of kunststof achterdeur zijn beslist indrukwekkend. Hieronder zijn deze op een rijtje gezet.

Kunststof is vochtbestendig 

In ons klimaat is vocht altijd een probleem of het nu zomer of winter is. Vocht trekt in hout en zorgt ervoor dat dit op den duur gaat rotten. Je merkt het ook aan de manier waarop een dergelijke deur gaat klemmen. Een kunststof voordeur kent dat probleem niet omdat deze vochtbestendig is. Daardoor is de levensduur uiteraard ook erg lang.

Veiligheid 

De moderne kunststof deuren dragen ook bij aan veiligheid. Ze zijn moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. Ook hebben de meeste kunststof deuren een politie-keurmerk voor veiligheid. Door speciale scharnieren en dievenklauwen is een dergelijke deur beter bestand tegen pogingen tot inbraak. Een prettig idee om een veilige kunststof achterdeur te hebben. Denk ook altijd aan andere veiligheidsmaatregelen, zoals een buitenlamp met bewegingssensor of een camera.

Isolatie 

Een slecht isolerende deur kost je behoorlijk wat extra stookkosten. Dat is onnodig want hetzelfde als wat voor kunststof kozijnen geldt, gaat ook op voor kunststof deuren: de isolatie is erg goed. Dat wordt veroorzaakt door het feit dat kunststof ten dele hol is en daar een isolerende luchtlaag ontstaat. Omdat er diverse tussenschotjes zijn, blijft die lucht verdeeld in kamertjes wat het effect nog verhoogt.

Kunststof deuren zijn vrijwel onderhoudsvrij 

Kunststof deuren blijven gedurende de gehele gebruiksduur mooi, zonder dat je ze hoeft te verven of op een andere manier hoeft te onderhouden. Af en toe er met een doekje overheen is vaak genoeg om deze weer mooi te maken. Dat is uiteraard ook goed voor het milieu, want iedere verf zorgt toch bij productie of gebruik voor milieuschade. Kunststof kozijnen en deuren zijn dan ook zeker een goed idee.

Kunststof deuren zijn duurzaam 

Een deur van kunststof gaat zonder onderhoud vele tientallen jaren mee en is dus duurzaam en milieuvriendelijk. Bij de productie wordt ook steeds meer aandacht besteed aan het maken van de kunststof zonder dat dit schade toebrengt aan het milieu. Voor de meeste kunststof deuren geldt inmiddels dat deze volledig recyclebaar zijn.

Kunststof deuren zijn goedkoop

Dat had je wellicht niet verwacht, maar kunststof deuren zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten deuren en 20% dan deuren van aluminium. In eerste instantie zijn ze prijziger dan hout maar dat wordt snel gecompenseerd door minder onderhoud. De mogelijke voordelen van een betere isolatie en een langere levensduur zijn daarin nog niet eens begrepen.

Kunststof deuren zijn er in vele uitvoeringen 

Wellicht heb je kunststof kozijnen en dan kan je je voorstellen hoe veelzijdig dit materiaal is. Kies je voor houtnerf dan is een kunststof deur praktisch niet te onderscheiden van een deur van hout. Maar je kan ook voor diverse andere uitvoeringen en kleuren kiezen. Voor ieder huis is er een kunststof deur die iets toevoegt. Uiteraard zijn kunststof deuren op maat te maken, ook voor bedrijfspanden.  

Aanbevolen artikelen