De ideale hoogte van een zwevend tv meubel

tv-meubel-kopen

Ben jij zo’n fanaat dit uren en uren voor de TV zit, spelletjes speelt op je TV-scherm of alle kanalen doorzoekt voor die ene film die je al zo lang zoekt? En sta je voor de aankoop van een nieuw TV-meubel? Of misschien heb je een nieuw TV-toestel gekocht en weet je niet goed hoe hoog je het aan de muur moet hangen. Wat is precies de ideale of gemiddelde hoogte tv meubel? Wij zochten het even op en hebben voor jou gevonden hoe het moet.

Voorkom nek- en rugklachten

Lang TV kijken betekent lang in dezelfde houding zitten. Als je dan in de verkeerde houding zit, loop je een groot risico voor klachten aan nek en rug. Dit is niet de bedoeling van TV kijken, toch? Het is belangrijk om te weten waar je je TV moet hangen om toch in de juiste positie te zitten.

Even wat meet-werk

De ideale kijkhoogte voor TV is dat het scherm op een hoogte gehangen wordt zodat 1/3 deel van het scherm boven je ooghoogte uitkomt. Waarom niet het midden van het scherm op ooghoogte hangen? Om naar beneden te kijken, sla je je ogen sneller naar beneden dan dat je ze omhoog slaat om naar boven te kijken. Met andere woorden: je gezichtsveld richt zich meer naar beneden dan naar boven. Om niet telkens je hoofd op en neer te moeten richten, hang je je tv met 1/3 deel boven de ooghoogte.

De ideale hoogte van een zwevend tv meubel

De gemiddelde hoogte tv meubel is zo’n 35 cm. Er bestaan ook zwevende tv meubels van 30 en 45cm hoog. Eigenlijk speelt de hoogte van het meubel op zich geen rol, maar wel hoe hoog je het hangt. Daarnaast speelt de grootte (diagonaal) van je TV scherm mee. Staat je TV op je kast of hang je je flatscreen aan de muur boven je zwevend TV meubel? En hoe hoog is je bank eigenlijk? En wat met andere leden van het gezin? Het is heel simpel: ga zitten in je bank en meet hoe hoog je ogen komen. Bereken dat je scherm 1/3 boven dit punt uitkomt, en hang in functie daarvan je zwevend tv meubel op.

Aanbevolen artikelen