Helemaal trendy: geborstelde eiken tafelbladen!

boomstamtafel

Een tafelblad eiken bij EIKENvakman.nl bestel je eenvoudig online, ook in het geval jij een tafelblad tot op de mm op maat wilt bestellen! Wij bieden een uitgebreide collectie eiken tafelbladen, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn, onder andere op het gebied van eikenhoutsoort, afmeting(en), dikte en natuurlijk ook afwerking. En juist die afwerking is van grote invloed op de uiteindelijke ‘look’ van jouw nieuwe tafel. Helemaal hip is op dit moment een geborsteld eiken tafelblad, voor een stoer accent!

Geborsteld eikenhout.

Opborstelen is helemaal hip en wij snappen wel waarom! Vandaar dat wij een ruime collectie eiken tafelbladen samengesteld hebben, die met geborstelde afwerking direct online besteld kunnen worden. Maar wat is ‘borstelen’ nu precies en wat doet dit? Een geborsteld eiken tafelblad wordt, na het verlijmen & schaven, opgeborsteld. Dit wordt gedaan met grote stalen borstels (machinaal). Hierbij wordt het zachte hout aan het oppervlakte gedeeltelijk verwijderd en dit zorgt er weer voor dat de unieke nerven in het eikenhout ‘naar voren komen’. Dit resulteert in een stoer eiken tafelblad met duidelijke tekeningen & accenten, oftewel met karakter! 

Geborsteld & gerookt eikenhout.

Ben je gek op de ‘oud eikenhout’ look, dan moet je zeker even een kijkje nemen bij onze geborstelde & gerookte tafelbladen. Deze bijzondere eiken tafelbladen worden – nadat ze al geborsteld zijn – ook nog met ammoniak behandeld. Deze behandeling wordt ‘roken’ genoemd en zorgt ervoor dat het eikenhout die mooie donkere ‘oude eikenhout kleur’ krijgt.

Het resultaat is een prachtig verouderd eiken tafelblad bomvol karakter. 

Kies je voor rustiek, maar wil je wel een ‘egale eetkamertafel’, dan kun je – ook in het geval van geborsteld (en gerookt) kiezen voor het vullen van de noesten. In het geval van een gerookt tafelblad kan dit uiteraard alleen in de kleur zwart!

Geborsteld eikenhout vraagt om stoere stalen poten!

Natuurlijk wil jij een complete tafel en bij een geborsteld eiken tafelblad horen stoere tafelpoten van staal. Onze stalen tafelpoten worden met de hand vervaardigd, zijn vervaardigd uit 3 mm dik staal, worden gecoat met fijnstructuur in 4 kleuren, zijn voorzien van stevige montageplaten en aan de onderzijde voorzien van een versteldop. Topkwaliteit dus en bij ons online altijd voor de beste prijs! Bekijk hier alle tafelpoten van staal bij EIKENvakman >>

Aanbevolen artikelen