Alles wat je moet weten over een fontein wc

wc fontein

Een fontein wc is een combinatie van een toilet en een wastafel. Het is een praktische oplossing voor kleine badkamers of toiletten waar er niet genoeg ruimte is om een aparte wastafel te plaatsen. Het concept van een fontein wc is niet nieuw, maar het wordt steeds populairder vanwege de ruimtebesparende en hygiënische voordelen. Meer weten? Lees dan verder!

Hoe werkt een fontein wc?

Een fontein wc werkt door middel van een watertoevoer die in de wc-tank zit. Wanneer je het toilet doortrekt, wordt er water vrijgegeven om het toilet door te spoelen. Het water dat in de tank blijft, wordt gebruikt voor de wastafel. Wanneer je je handen wast in de fontein, stroomt het gebruikte water door een filter en wordt het opgeslagen in de wc-tank. Het opgeslagen water wordt vervolgens opnieuw gebruikt om het toilet door te spoelen bij de volgende keer dat je het toilet doortrekt.

Wat zijn de voordelen van een fontein wc?

Een fontein wc heeft verschillende voordelen. Het is ruimtebesparend omdat er geen aparte wastafel nodig is, wat handig is in kleine badkamers of toiletten. Het is ook hygiënischer omdat je je handen kunt wassen zonder de badkamer te verlaten, wat de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen vermindert. Daarnaast is er minder kans op waterdruppels op de vloer en op het toilet, waardoor het toilet schoner blijft. Een fontein wc is ook milieuvriendelijker omdat het water dat gebruikt wordt voor het handenwassen opnieuw gebruikt wordt om het toilet door te spoelen, waardoor er minder water verspild wordt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een fontein wc?

Bij het kiezen van een fontein wc zijn er verschillende zaken om op te letten. Het is belangrijk om de afmetingen van de fontein wc te controleren en ervoor te zorgen dat deze passen bij de grootte van je badkamer of toilet. Daarnaast moet een fontein wc worden geïnstalleerd door een professional om problemen te voorkomen. Vergeet ook niet dat je de wc moet onderhouden. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld de filter moet vervangen of het toilet regelmatig moet schoonmaken om de werking ervan te behouden. Met al deze dingen in gedachte kun je op zoek naar jouw eigen fontein wc!

Aanbevolen artikelen