Waarom een boomstamtafel in huis zo trendy is

boomstamtafel

Een van de meest populaire tafels van het moment is zonder twijfel de boomstamtafel. Dit soort tafels hebben een mooie, natuurlijk uitstraling en de nerven en knoesten vertellen een verhaal twee zaken die erg populair zijn tegenwoordig. Het sluit dan ook perfect aan bij de tijd waarin we leven: producten worden op grote schaal geproduceerd, maar mensen willen juist iets unieks. Iets dat mooie boomstamtafels zeker kunnen bewerkstelligen.

Tropisch hardhout

We zien dat veel boomstamtafels gemaakt worden van tropisch hardhout. Dit soort hout kent veel voordelen. Zo heeft het tropisch hardhout een erg mooie uitstraling, vaak veel mooier dan bij zacht hout. Dit komt omdat hardhout er complexer en meer geleefd uitziet. Dit zorgt er dan weer voor dat elke stam die wordt gebruikt een verhaal vertelt. Bij deze tafels wil je namelijk zien dat de boom geleefd heeft. Je wilt de complexe structuur in het hout zien, en dat deze een verhaal verteld. Bij zachthout is dit veel minder het geval, hierdoor oogt een tafel al snel minder ‘geleefd’.

Een boomstamtafel is een echte eye catcher

Met een boomstamtafel haal je een echte eyecatcher in huis, die ook nog eens voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Dit verklaart ook de populariteit op het moment: natuurlijk elementen zijn erg belangrijk in het hedendaagse interieur. Combineer de tafel bijvoorbeeld met aardse kleuren of andere natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld leer.

Duurzame oplossing

Naast bovengenoemde zaken is een boomstamtafel ook nog eens erg goed voor het milieu. Met de keuze voor hout, kies jij voor een duurzame optie in huis. Tegenwoordig worden veel meubels van kunststof gemaakt, het nadeel hiervan is dat deze over een zeer milieu onvriendelijk productieproces beschikken. Het productieproces van hout kost echter weinig energie, hierdoor is de uitstoot van CO2 een stuk minder.

Dit type hout vereist minder onderhoud dan de meeste andere soorten

Een tafel gemaakt van tropisch hardhout heeft regelmatig onderhoud nodig om zijn mooie uitstraling te kunnen behouden, zoals eigenlijk elk meubel van hout. Gelukkig hoeft tropisch hardhout minder vaak behandelt te worden dan de meeste andere soorten hout. Dit komt doordat tropisch hardhout erg sterk is. Bij hout is het vooral belangrijk om zorgen dat het niet te vochtig wordt. Bij het omstoten van een glas water kan dit slecht zijn voor de houten tafel. In deze gevallen is het belangrijk dat de tafel direct droog wordt gemaakt. Hiermee voorkom je dat het vocht tijd heeft om in het hout te trekken en daardoor schade te maken.

Aanbevolen artikelen