Lampen voor boven de keukentafel

lampen-voor-boven-de-keukentafel

Je keuken is een plek in je huis waar je veel vertoeft. Je kookt er niet alleen, maar je eet er ook en je wilt vaak gezellig napraten aan je keukentafel. De gepaste verlichting is daarbij noodzakelijk. Met verlichting valt of staat de sfeer die er aan de keukentafel heerst. Om je inspiratie aan te wakkeren, zochten wij voor jou alvast een aantal mogelijkheden op.

lampen keukentafel

Waar komt welke verlichting in je keuken?

Bij de installatie van je keuken, zou je eigenlijk ook al een lichtplan moeten opstellen. Dit gaat niet alleen over de stijl van je verlichting, maar ook over de verschillende lichtpunten in je keuken en het soort licht dat je wenst. Vertrek bij deze denkoefening vanuit de lampen voor boven de keukentafel en baseer de andere verlichting hierop. Zo krijg je op elk plekje in de keuken de gepaste verlichting. 

Verlichting boven je keukentafel

Waar precies staat je keukentafel? Heb je bijvoorbeeld een keukentafel die afzonderlijk staat? Dan kun je perfect één centraal lichtpunt boven je keukentafel voorzien. Denk aan een grote luchter of een samengestelde lamp. Is je keukentafel aan je keukeneiland aangebouwd? Dan kun je voor meerdere kleine keukentafel lampen op een rijtje kiezen. Of je kiest voor spots boven je tafel. Wat de sterkte van het licht betreft: voor keukentafel lampen hoef je niet te sterk licht te kiezen. Kies voor ‘warm wit’. De bedoeling van een keukentafellamp is sfeer te scheppen. 

Wat met de andere lichtpunten?

Buiten je lampen keukentafel voorzie je nog een aantal andere lichtpunten. Kies voor de verlichting boven je aanrecht wat we noemen ‘koud wit’ licht om goed te kunnen werken. Ga voor voldoende verlichtingspunten zodat je volledige aanrecht verlicht wordt. Met de lampen keukentafel en de lampen boven je aanrecht verlicht je al een groot deel van je keuken. In een grote keuken voorzie je best nog enkele wandlampen en eventueel een vloerlamp. Zorg er in ieder geval voor dat je geen donkere hoeken krijgt in je keuken. Denk ook aan dimmers, zowel voor je keukentafellamp als voor je andere lichtpunten. Ook met LED stroken creëer je een aangename sfeer. Samen met de lampen voor boven de keukentafel creëren alle andere lichtpunten dé perfecte sfeer in je keuken.

Aanbevolen artikelen