Leuke ideeën met LED verlichting

led verlichting

LED verlichting is de toekomst. Waar de soorten LED een aantal jaren geleden nog niet overtuigend waren, zijn ze dat nu wel en kun je alles in een LED variant vinden. Daarnaast kun je LED verlichting heel erg goed gebruiken om een fijne sfeer neer te zetten, zoals met een LED lampjes strip. Waar vroeger LED verlichting werd gezien als ongezellig, is het dat door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren veel minder. Daarnaast zijn er tal van creatieve manieren om LED op een leuke manier in te zetten. Verder is LED verlichting natuurlijk enorm energiezuinig en daardoor kostenbesparend, wat helemaal past in het hedendaagse plaatje van duurzaamheid. 

Indirect licht

Het fijnste licht voor thuis, is indirect licht. Aangezien LED lampen bijna geen stralingswarmte afgeven, zijn die uitermate geschikt voor het inbouwen in het plafond, in de vloer, langs de trap of in een lijst. Als je hier dimbare spots voor neemt, dan kun je deze verlichting erg sfeervol maken en heb je zeker niet de ongezellige verlichting die veel mensen nog steeds associëren met LED verlichting.

Een heerlijke sfeer creëren

Op deze manier kun je voor bepaalde ruimtes een fijne, rustgevende sfeer creëren. Denk hierbij aan LED strips onder je badkuip of in je badkamerkastjes. Ook in de slaapkamer is vaak behoefte aan een kalme sfeer om te ontspannen en daarna heerlijk te kunnen slapen. Kies daar bijvoorbeeld voor warme LED verlichting in de vorm van spotjes in het plafond of een strip op de grond. Ook leuk is het plaatsen van een ledstrip onder het bed voor een verrassend effect.

LED verlichting in de keuken

Om een hele andere reden kan LED verlichting in de keuken juist weer goed werken. Daar is het namelijk belangrijk dat er genoeg licht is om te kunnen werken. LED is hier erg geschikt voor, omdat het ook heldere, witte varianten heeft. Wil je in deze ruimte toch wat gezelligheid hebben, dan kun je eventueel wat extra LED lampjes inbouwen in bijvoorbeeld de keukenkastjes of onder je aanrecht. Op deze manier creëer je perfect licht op je werkblad en een sfeervol effect tegelijkertijd.

In de huiskamer

Wil je dit ook in de huiskamer doorvoeren dan kun je bijvoorbeeld LED verlichting onder de bank leggen, of juist onder in een kast. Dit licht van onder geeft meteen een hele fijne, rustige sfeer waardoor je een heel andere gevoel krijgt als je in je huiskamer vertoeft: je komt er direct tot rust!

Aanbevolen artikelen