Duurzaam toiletpapier

duurzaam toiletpapier

Toiletpapier is typisch een product dat je elke dag nodig hebt, maar waarbij duurzaamheid niet altijd voorop staat. Juist omdat je het zo vaak gebruikt (gemiddeld 100 rollen per persoon per jaar!) zou dat juist anders moeten. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven op de markt voor het traditionele wc-papier. We vertellen je graag meer over de nadelen van traditioneel toiletpapier en de voordelen van bamboe wc-papier.

Waar wordt standaard toiletpapier van gemaakt?

De meeste soorten toiletpapier die je in de winkel en online kunt kopen, worden gemaakt van houtpulp (veelal dennen en eucalyptus). Voordat deze houtpulp beschikbaar is, moeten er natuurlijk eerst heel wat bomen voor gekapt worden. De houtpulp wordt gedroogd, zodat er papier ontstaat. Dit papier wordt op een grote rol van wel een paar duizend kilo geplaatst, waarna het vervolgens overgezet wordt op de rolletjes die wij kennen.

Is gerecycled toiletpapier een goede keuze?

Een goede stap voorwaarts is de keuze voor gerecycled toiletpapier. Weliswaar hoeven hiervoor geen nieuwe bomen gekapt te worden, maar het proces om van oud papier nieuw wc-papier te maken is intensief en ook niet bepaald duurzaam. Vaak wordt het namelijk gebleekt of op een andere manier chemisch behandeld. Hierbij komen stoffen vrij die niet goed voor het milieu zijn en ook niet echt goed voor jou zijn. Wel zijn er steeds meer ecologische opties voor gerecycled toiletpapier. Deze hebben geen chemisch proces ondergaan en zijn hiermee een betere keuze.

Voordelen van bamboe wc papier

Ben je op zoek naar echt duurzaam toiletpapier? Dan is wc-papier van bamboe de best mogelijke keuze. Niet alleen groeit bamboe enorm snel (waardoor je altijd voldoende grondstoffen hebt), maar ook is het zeer hygiënisch en bijzonder resistent tegen schimmels. Bij het verbouwen van bamboe zijn daardoor geen pesticiden nodig en kan het groeiproces 100% organisch en milieuvriendelijk blijven. Verder blijft de bamboe basis gewoon doorgroeien als het bovenste del gekapt wordt, waardoor het klimaat ter plaatse niet wordt aangetast. Nog een groot voordeel van bamboe is dat het helpt om de aarde te zuiveren door een grote opname aan CO². Kijken we nog weer even naar het specifieke voordeel van bamboe voor het maken van toiletpapier? Dan valt vooral de kracht van bamboe op. Het is ontzettend sterk, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je wc-papier van bamboe scheurt wanneer dat niet moet!

Bamboe toiletpapier kopen

Wil je de voordelen van bamboe toiletpapier zelf ervaren? Dan kun je het beste online kijken, want hier heb je de meeste keuze. Nog een pluspunt van online bamboe wc-papier bestellen is dat het eenvoudig thuisbezorgd wordt.

Aanbevolen artikelen