Welke kledingkast bij je past

kledingkast-kopen

Als je je slaapkamer opgeruimd en overzichtelijk wil hebben, dan moet je natuurlijk een kledingkast hebben. Tegenwoordig zijn die in alle denkbare maten, vormen en groottes te verkrijgen. Als je een wat kleinere slaapkamer hebt, ga je daar natuurlijk niet een hele grote kledingkast in zetten. Daarnaast wil je natuurlijk dat de kast past bij de rest van het interieur en daar in op gaat. Of misschien wil je juist een kast die er tussenuit springt en juist niet lijkt op de andere meubelstukken. Zo kun je gaan voor een grote kledingkast bij Woonenzo, of voor een kleinere elders. Hoe dan ook, je zult keuzes moeten maken en onderstaande tekst helpt je daarbij.

Kijk kritisch naar je slaapkamer

Voor je je gaat informeren over de juiste kledingkast voor jou, kun je het beste even kritisch naar je slaapkamer kijken. Welke stijl meubelen heb je daar al staan? Hoeveel ruimte heb je voor een kast? Hoeveel kleding moet er in kunnen? Het is namelijk zonde om er later achter te komen dat je een kleinere kast had kunnen aanschaffen en dus ruimte had kunnen besparen. Van de andere kant wil je ook niet dat je net een nieuwe kledingkast hebt gekocht en dan alsnog bepaalde kledingstukken ergens anders moet leggen omdat niet alles erin past.

Verschillende stijlen kledingkasten

Er zijn natuurlijk allerlei stijlen voor het interieur van een slaapkamer, klassiek, modern, industrieel, vintage. Voor je een kledingkast gaat kopen, is het goed om eens over de stijl van jouw slaapkamer na te denken. Ben je daar bijvoorbeeld nog steeds blij mee? Anders zou dit een goed moment kunnen zijn om ook bijvoorbeeld je nachtkastjes, andere kasten en bed te vervangen. Natuurlijk hoeft het allemaal niet per se bij elkaar te passen, je kunt er ook voor kiezen om een kast in een andere stijl te nemen, zodat die meer opvalt.

Laat jezelf inspireren

Voor je een nieuwe kledingkast gaat aanschaffen, kan het verstandig zijn om eens goed rond te kijken. Dit kan in showrooms van slaapkamerspeciaalzaken, maar ook op Pintrest, tijdschriften of op interieur websites. De mogelijkheden zijn namelijk legio en als je goed rondkijkt, zie je misschien dingen waar je nooit aan had gedacht.

Noteer wat je nodig hebt

Laatste tip die we willen meegeven is van tevoren op te schrijven waar een kledingkast volgens jou aan moet voldoen. Heb je behoefte aan veel hangruimte, of wil je juist verschillende lades in een kast? Uiteraard ligt dit heel erg aan de kledingstukken die je hebt en hoe je die wil opbergen. Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, dan kun je daar altijd op terugvallen als je het even niet meer weet.

Aanbevolen artikelen