Wat mag er niet ontbreken in jouw nieuwe badkamer?

nieuwe badkamer

Het is zover: jouw nieuwe badkamer is bijna klaar. Binnenkort stap je elke dag in die fonkelnieuwe douchecabine of inloopdouche of neem je ’s avonds, om te ontspannen, een heerlijk bad. Wat een goede beslissing was dat! Of misschien is net het ontwerp klaar en zijn jullie het er over eens dat dit het moet worden. Maar … alles in jullie nieuwe natte ruimte overwegend: wat mag er absoluut niet ontbreken in jullie nieuwe badkamer?

Een mooie badmat

Op die mooie badkamervloer mag best ook nog eens een mooie badmat. Dat breekt de vloer een beetje, nou ja figuurlijk dan. En een beetje kleur, passend bij de rest van de inrichting, doet veel. Een bijpassende wc-mat is ook een aanrader en is ook nog eens lekker warm en zacht aan je voeten. Zeker ‘s nachts heel fijn!

Een design handdoekradiator

Als de douche (of het bad) regelmatig wordt gebruikt, dan heb je dus ook net zo vaak vochtige of zelfs natte handdoeken in jouw badkamer. Met een handdoekradiator is dat probleem snel verholpen. Zelfs op een lage stand drogen jullie handdoeken snel en zijn ze ook nog eens snel klaar voor hergebruik. En er zijn tegenwoordig ook hele platte radiatoren te koop die slechts een paar centimeter van de muur hun ruimte innemen. Dus daar hoef je het niet voor te laten.

Alles op orde

Zeker met meer mensen in huis kan de badkamer al snel een rommeltje worden. Zorg daarom voor voldoende opbergplek voor bijvoorbeeld shampoo, tandenborstels, zeep et cetera. Een rekje in de douche of bij het bad ziet er al fijn geordend uit en je grijpt nooit mis. Hetzelfde geldt voor de wastafel. Instrueer iedereen om handdoeken op die handdoekradiator te hangen of (indien droog) in de wasmand. Zo blijft die nieuwe badkamer altijd een fijne ruimte om te verblijven en blijven irritaties buiten de deur.

Planten

Lang niet iedereen denkt er aan, maar ook planten kunnen absoluut iets toevoegen aan de badkamer. Zoek wel planten uit die het goed doen in een vochtige ruimte en overdrijf niet. Het gaat om het idee en de sfeer. Beter een plantje te weinig dan twee planten te veel.

Aanbevolen artikelen