Wat is het beste moment om je huis te verkopen?

huis verkopen

De huizenmarkt is de laatste jaren enorm geëxplodeerd. Veel mensen willen verhuizen, maar daarbij lopen ze wel op tegen problemen met de doorstroming. Ook als je je huis wilt verkopen, kun je je dus afvragen wanneer je dat het beste kunt doen. Je wilt je huidige woning immers verkopen voor de beste prijs, maar het is natuurlijk niet fijn als je hier maanden of zelfs jaren op moet wachten. Zeker niet als je al een leuk nieuw huis op het oog hebt of zelfs al een andere woning hebt gekocht.

Populairste seizoen voor koopwoningen

Veel mensen denken dat je je woning het beste in een bepaald jaargetijde kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de lente of de winter. In de lente ziet de omgeving er vaak heel fris en groen uit, waardoor je woning nog mooier oogt. In de winter zoek je juist de knusheid binnenshuis op en maak je van je woning een heerlijk warm plekje waar potentiële kopers zich direct op hun gemak zullen voelen. Vaak hebben mensen het idee dat de zomerperiode juist geen goed moment is om je huis te verkopen, maar niets is minder waar. Natuurlijk gaan veel mensen in deze periode op vakantie, maar tegelijkertijd zijn ze vaak ook op zoek naar een fijn nieuw huis. Je kunt jouw woning dus in elke periode van het jaar te koop zetten, want elk moment is goed!

Is er een perfecte dag om mijn huis te verkopen?

Als je een reis wilt boeken, lees je vaak dat dat op bepaalde dagen extra voordelig is. Wil je je woning verkopen? Dan hoef je niet echt rekening te houden met welke dag je hem te koop zet. Doordeweeks bekijken weliswaar meer mensen het online aanbod aan beschikbare woningen, waarbij vooral de woensdag een erg populaire dag is. Daar staat dan weer tegenover dat men in het weekend langer blijft kijken. Zo bezien kun je jouw huis dus elke dag van de week te koop zetten.

Zelf je woning te koop zetten

Wil je je eigen woning te koop zetten? Dan hoef je niet te wachten op een bepaald seizoen of een ideale dag. Wat wel belangrijk is, is dat je zorgt dat je huis er netjes uitziet voor de foto’s. Ook kan het helpen om van tevoren foto’s van je huis te maken tijdens verschillende seizoenen. Zo krijgen geïnteresseerden een nog beter beeld van je woning. Verder is het verstandig om de hulp in te schakelen van een makelaar in de regio. Wil je bijvoorbeeld jouw huis in Barendrecht te koop zetten, ga dan op zoek naar een gespecialiseerde makelaar Barendrecht. Deze helpt je graag om jouw woning in Barendrecht perfect in de markt te zetten.

Aanbevolen artikelen