Waarom een telescoopladder voor het thuis klussen? 

telescoopladder

Ga je verven, een dakgoot schoonmaken, of heb je een andere klus op hoogte? Dan heb je een ladder nodig! Er zijn verschillende soorten ladders. Zo zijn er vaste ladders, vouwladders en telescoopladders. Voor welke ladder kies jij?

Verschillende soorten ladders

Een ladder gebruik je bij een klus op hoogte. Het zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt werken. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende soorten ladders. Zo zijn er vaste ladders, opsteekladders, vouwladders en telescoopladders. Elke soort ladder heeft zijn voor- en nadelen.

Vaste ladders voor de snelle klusjes

Een vaste ladder plaats je tegen muren. De antislip treden zorgen voor veiligheid. De vaste ladder is meteen klaar voor gebruik. Dat heeft ook een nadeel, want de ladder neemt meer ruimte in beslag en is niet gemakkelijk te vervoeren.

Met opsteekladders werk je op grotere hoogtes

Een opsteekladder bestaat uit twee delen. Als je op grotere hoogte moet werken schuif je de ladder uit. De ladderdelen zijn ook afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Het voordeel van deze ladder is het werken op grotere hoogte. Een nadeel is de ruimte die de ladder in beslag neemt.

Vouwladders zijn multifunctioneel

Door de scharnieren in de vouwladder is het mogelijk om deze ladder in verschillende standen te zetten. Dat maakt de ladder geschikt voor verschillende soorten klussen. De ene keer gebruik je de ladder in rechte stand, de andere keer als steiger. Vouwladders zijn voorzien van telescopische poten waardoor je ze in elkaar kunt schuiven. Ineengeschoven is het een compacte ladder die weinig ruimte inneemt.

Telescoopladders zijn handig en compact

Een telescoopladder is zeer compact en handig. Uitgeschoven bereikt de ladder een hoogte van 2,8 tot 3,8 meter. Een ingeschoven ladder is maar maximaal één meter lang. Je neemt een telescoopladder makkelijk mee in de auto. Ook als je kleinbehuisd bent is deze ladder handig omdat hij weinig ruimte inneemt. Een telescoopladder is geschikt voor de meest uiteenlopende klussen rondom het huis. Je gebruikt de ladder bijvoorbeeld voor het verven van de kozijnen, het vervangen van de dakpannen, of voor het ophangen van een lamp.

Let op de veiligheid!

Ga je klussen? Doe dit dan zo veilig mogelijk! Gebruik alleen een ladder die voldoet aan strenge veiligheidseisen en die voorzien is van een keurmerk. Voordat je aan een klus begint controleer je of de ladder stevig staat. De stabilisatiebalk aan de onderkant zorgt voor extra stevigheid mits deze op een vlakke ondergrond staat. Draag daarnaast schoeisel met antislip en betreedt de ladder met lege handen. Bij normaal gebruik is een telescoopladder veilig in gebruik en de meest handige ladder voor klussen rondom het huis.

Aanbevolen artikelen