Ideeën voor een heerlijke loungehoek in de tuin

lounge tuin

Ben jij op zoek naar ideeën voor buiten banken, zodat je je buitenruimte net zo comfortabel, stijlvol en gezellig kunt maken als je binnenruimte? Tegenwoordig zijn er genoeg opties om de comfortfactor buitenshuis te verhogen met bijvoorbeeld een loungeset hoekbank. Wil je weten hoe je buiten net zo lekker kunt loungen als binnen? Lees dan snel verder!

Zoals bij al het gebruik van tuinmeubelen, hangt het type bank dat in je tuin past natuurlijk af van de beschikbare ruimte. Je wilt een zithoek die groot genoeg is om serieus in te loungen in de zomer, maar niet zo groot dat het jouw terras domineert en weinig ruimte overlaat voor iets anders in de tuin. Je moet ook goed nadenken over de materialen die je kiest. Ga je voor natuurlijke materialen die onderhoud nodig hebben of geef je de voorkeur aan de onderhoudsarme keuze van aluminium? 

En laten we ook de algehele stijl van de bank niet vergeten. Het is belangrijk om een ​​ontwerp te kiezen dat bij de rest van jouw tuinontwerp past en ook bij jouw manier van leven buitenshuis. Lage, hoekige banken passen goed bij een eigentijdse ruimte, terwijl rotan banken beter geschikt zijn voor tuinen in een klassieke stijl. Blijf lezen om jouw perfecte keuze te vinden. 

Als je een fan bent van moderne tuinideeën, will je er zeker van zijn dat jouw ideeën passen bij de strakke, eigentijdse lijnen van de ruimte. Een slank frame is iets waar je dan naar op zoek moet, omdat de slanke vorm de ruimte niet domineert. In de tuin passen houten tafels bijna altijd goed qua stijl en uitstraling.

Een loungeset hoekbank voor het ultieme ontspannen

Wil je een gezellige hoek creëren waar je de middag kunt doorbrengen met vrienden en familie of waar je jezelf zachtjes in slaap kunt wiegen? Klinkt als puur geluk, nietwaar? Door te kiezen voor een hoekbank kan dat. Je krijgt al het comfort van een bank met verzonken kussens en heel veel ruimte voor extra ontspanning. 

Houd je van het idee van het creëren van een gezellige set-up voor het ontvangen van familie en vrienden? Een U-vormige bankopstelling leent zich natuurlijk perfect voor samenkomsten en tuinfeesten, omdat iedereen gemakkelijk aan het gesprek kan deelnemen. Kies voor modulaire buiten bank ideeën en je kunt de indeling ook aanpassen aan de ruimte. Houd een U-vormige opstelling aan voor grotere feesten, of verwijder een van de zijkanten om meer een L-vormige opstelling te creëren waarbij de overige delen in plaats daarvan worden gebruikt als enkele fauteuils. 

Grote buitenruimtes

Als je het geluk hebt dat je een ​​grote buitenruimte hebt, met voldoende ruimte voor aparte zit- en eetgedeeltes, kan het kiezen van meubelstukken uit hetzelfde assortiment helpen om de verschillende zones van de buitenruimte visueel met elkaar te verbinden. Zo kun je voor hetzelfde frame materiaal en stijl kiezen voor zowel de bank als de eetkamer meubels, maar door te kiezen voor contrasterende kussen kleuren helpt het om een ​​subtiel verschilpunt tussen de twee gebieden te creëren. Het gebruik van verschillende kussen kleuren is een stijlvolle manier om twee meubelsets comfortabel naast elkaar te zetten.

Buiten meubels zijn de perfecte gelegenheid om wat kleur en persoonlijkheid aan je terras toe te voegen. Neutrale tinten blijven de favoriete kleur voor kussens voor buiten banken, maar als je jouw buiten bank wil laten opvallen, waarom kies je dan niet voor iets gedurfds? Zachte koraaltinten passen bijvoorbeeld prima bij klassieke tuinideeën en voegen een romantische, speelse toets toe aan jouw terras opstel. 

Aanbevolen artikelen