Je zolder verbouwen tot slaapkamer

Je-zolder-verbouwen-tot-slaapkamer

Heb je een extra slaapkamer nodig in huis? Wellicht door de uitbreiding van jouw gezin of wil je gewoon meer ruimte in huis? Dan kun je eenvoudig de zolder omtoveren tot een extra slapen. Hoe je dit aanpakt en wat er allemaal komt kijken bij een zolder ombouwen tot slaapkamer lees je in dit artikel.

Isolatie

Zolders zijn over het algemeen een stuk minder goed geïsoleerd dan de rest van de woning. Wil je een slaapkamer maken op zolder? Verhuis dan niet simpelweg het bed een verdieping hoger, maar begin altijd met een goede isolatie. Zo wordt de ruimte aangenaam tijdens alle jaargetijden. Kies voor een professionele aanpak en huur een aannemer of isolatiespecialist in die jouw zolder perfect kan isoleren.

Dakraam of dakkapel

Voor een aangename slaapkamer op zolder is een extra raam of dakkapel wel zo gewenst. Voorkom dat de zolder een donker hok wordt wanneer je slaapkamer op zolder verplaatst. Geniet van extra lichtval en tover de kamer op tot functionele ruimt. Je kunt eenvoudig een dakraam of dakkapel laten plaatsen door specialisten en dakwerkers.

Lichte kleuren

Bij een zolder ombouwen tot slaapkamer komen ook details zoals de verfkleur op de muur en keuze in vloerbedekking kijken. Het is altijd aan te raden om te kiezen voor lichte tonen op zolder bij een slaapkamer maken op zolder. Met de schuine wanden op zolder kan de ruimte namelijk al snel klein ogen wanneer je kiest voor te donkere tinten op de muur.

Elektrische bedrading

Je zolder verbouwen tot slaapkamer kan niet zonder de nodige elektronische bedrading op zolder. Zorg ervoor dat je de elektrische kabels door kunt trekken tot boven in huis. Zo kun je mooie lampen op zolder hangen en elektronische apparaten aansluiten voor een optimale slaapkamer op zolder.

Geniet van net dat beetje extra ruimte in huis met een slaapkamer op zolder. Je zolder verbouwen tot slaapkamer komt met de nodige verbouwingswensen. Verhuis niet het snel het meubilair van de ene kamer naar zolder, maar zorg ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de zolderkamer. Hier horen een goed isolatie, gebruik van lichte tinten en extra lichtinval door een dakraam of dakkabel bij.

Aanbevolen artikelen