Slim overstappen naar een duurzamere woonstijl

duurzame-tips-voor-in-huis

Duurzaam wonen en bouwen zijn al jarenlang helemaal hot als het aankomt op woonstijlen. Het huis duurzaam maken kan op tal van manieren, maar is vaak een prijzige aangelegenheid. Toch zijn er enkele manieren om duurzaam wonen en bouwen op een voordelige manier te realiseren. Gebruik onze duurzame tips voor in huis en je kunt straks op een betaalbare manier duurzaam wonen en leven!

Neem de juiste isolatiemaatregelen

Een van de beste tips voor duurzaam wonen is voordelige isolatiemaatregelen nemen die zich snel terugbetalen. De drie beste opties om mee te beginnen zijn het plaatsen van dubbel glas ofwel isolatieglas, de spouwmuur isoleren en isolatieplaten in het dak aanbrengen. Deze drie isolatiemanieren zijn goed betaalbaar en verdienen zich snel terug. Voor dakisolatie geldt dat de investeringskosten hoger liggen, maar de energiebesparing ook veel sneller oploopt. Heb je dus geldt om te investeren, dan is dakisolatie een prima keuze om te komen tot meer duurzaam wonen. Houd bij het isoleren overigens wel rekening met eventuele subsidies van de gemeente waar je woont: hiermee kun je tot honderden euro’s besparen!

Laat een slimme thermostaat installeren

duurzame-tips-voor-in-huis

Jouw huis duurzaam maken met duurzame tips voor in huis, levert geen compleet lijstje op zonder dit advies: laat een slimme thermostaat installeren door een energiebedrijf. Slimme thermostaten zorgen voor een perfecte automatisering van de cv-installatie. De thermostaten kunnen worden aangesloten op een smart home system of internet of things. Hierdoor zijn ze programmeerbaar en schakelt het licht, de cv en andere energieapparaten in huis op tijd uit of aan. De temperatuur kun je op afstand regelen en instellen. Nodeloos te zeggen dat dit niet alleen energie, maar ook veel

Zonne-energie via panelen op het dak

Onder de tips voor duurzaam wonen mag het zonnepaneel niet ontbreken. Niet voor niets kiezen steeds meer bouwbedrijven en particulieren bij het duurzaam wonen en bouwen voor het plaatsen van minstens 16 zonnepanelen op het dak. Dit is namelijk het aantal dat het mogelijk maakt om een particuliere woning qua elektriciteitsverbruik energieneutraal te maken. Zonnepanelen vragen wel een investering, maar verdienen zich in zo’n acht jaar tijd weer terug.

Kijk en vergelijk kritisch!

Je ziet het: het huis duurzaam maken is niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Wel vraagt het investeringskosten. Maar als je kritisch kiest, gebruikmaakt van subsidies en offertes vergelijkt, kun je relatief voordelig uit zijn!

Aanbevolen artikelen