De tuinmeubeltrends van nu

tuinmeubeltrends

De lente is weer begonnen dus we kunnen bij het eerste straaltje zonlicht weer heerlijk naar buiten om van het mooie lenteweer te genieten. Dit doe je natuurlijk op je één van je tuinmeubels. Maar net zoals elk jaar zijn er weer nieuwe tuinmeubeltrends. Daarom hierbij enkele van de nieuwste tuinmeubeltrends, zodat je je tuinmeubels weer aan de nieuwste trends kunt laten aanpassen en helemaal klaar bent voor het nieuwe zomerseizoen.

Aluminium

Een van de tuinmeubeltrends die vorig jaar al was gestart is, is het gebruik van aluminium. Aluminium kan overal in voorkomen. In de tuintafel, in de stoelen of in de loungeset. Aluminium is licht, weerbestendig en heeft tegelijkertijd een stoer uiterlijk. Aluminium is daarnaast heel goed te combineren met bijvoorbeeld hout.

Tuinmeubels van rope

Een van de nieuwste tuinmeubeltrends zijn tuinmeubels van rope. Rope is nylondraad. Dit nylondraad is verwerkt in de tuinmeubels en geeft een hele stoere look. Een bijkomstig voordeel is dat de tuinmeubels sterk zijn en ontzettend gemakkelijk in onderhoud. Omdat nylondraad flexibel is, zul je allerlei verschillende vormen van tuinmeubels tegen kunnen komen. Ook is rope goed te combineren met onderdelen van andere materialen, zoals hout en roestvrijstaal.

Groot

Grote tuinmeubels, zoals een hele grote tuintafel of een hele grote loungebank zijn helemaal in. Dit is ook ideaal als je van veel gezelligheid houdt. Gezellig met familie of vrienden om een grote tafel eten of samen hangen op de grote loungebank. Een trend die het saamhorigheidsgevoel in de tuin helemaal terugbrengt.

Ronde vormen

Ronde vormen die terugkomen in de tuinmeubels zijn heel gezellig in je tuin. Met een ronde tafel kun je veel beter contact maken met degenen die om je tafel zitten. Maar ook steeds meer zie je de stoelen in rond kuipvormen terugkomen. Ze ogen een beetje retro, maar zijn toch hypermodern. Helemaal mooi is een dergelijk tuinset in hippe kleuren, zoals pastel of heel donkere kleuren.

Schommelbank

Een van de leukste tuinmeubeltrends is de schommelbank. Er zijn tegenwoordig prachtige exemplaren in verschillende houtsoorten verkrijgbaar, maar ook in aluminium. Heerlijk met z’n tweetjes op een schommelbank naar de zonsondergang kijken onder het genot van een glas wijn. Ook de hanging eggs zijn helemaal de trend. De halfopen eivormige stoelen die aan een standaard hangen en waar je ook gezellig met twee personen in kunt zitten.

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/311874342939083943/

Aanbevolen artikelen