Hier moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen

aanrechtblad

Wanneer je plannen hebt om zonnepanelen kopen te gaan, moet je een aantal zaken goed in d gaten houden. Want natuurlijk wil je maar één ding: kwalitatief uitstekende panelen, maar tegelijk uiteraard ook zoveel mogelijk kosten besparen met zonnepanelen. Hieronder vind je de beste tips die je helpen kosten besparen met zonnepanelen. Maar dan wel zonder in te boeten op de kwaliteit!

Is het dak wel geschikt voor panelen?

Een eerste belangrijke aandachtspunt als je zonnepanelen wilt kopen, is de vraag of jouw huisdak wel geschikt is voor zonnepanelen. Zo moet het dak een goede hellingshoek hebben, waarbij zo’n 33 graden het meest ideaal is. Ook is het belangrijk dat het dak in de goede richting staat, zodat vanuit het zuiden zoveel mogelijk zonlicht opgevangen wordt. Controleer bij een installateur of jouw dak goed genoeg is voor gebruik van zonnepanelen.

Vraag drie of meer offertes op

Wil je zonnepanelen kopen voor een scherpe prijs, zorg dan dat je minimaal drie offertes aanvraagt bij energiebedrijven. Vraag om een goed gespecificeerde offerte, zodat je de prijs van zonnepanelen op een aantal punten kunt vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van losse zonnepanelen kopen per stuk, de montagekosten, korting als je meerdere zonnepanelen kopen wilt, het gemiddelde rendement, et cetera. Let tevens op de garantievoorwaarden en kleine lettertjes in de offerte. Zonnepanelen aanschaffen betekent flink investeren, dus laat je niet verrassen!

Controleer of je subsidie kunt krijgen

In veel gevallen stimuleert de overheid de overstap naar meer duurzaam energiegebruik door particulieren en bedrijven. Controleer daarom bij jouw gemeente of je als particulier of ondernemer subsidie voor zonnepanelen kunt krijgen. Gebruik kunnen make van gemeentelijke subsidie voor zonnepanelen levert al snel en besparing van 30 tot 40 procent op op de standaard kosten van zonnepanelen. Een fiks bedrag, dat je razendsnel in de zak kunt steken!

Verkoop energie terug aan leveranciers

Zorg bij het losse zonnepanelen kopen sowieso dat je de optie hebt om extra opgewekte zonne-energie te kunnen doorverkopen aan een energiebedrijf. De prijs van zonnepanelen neemt hierdoor relatief geien nog meer af. Kun je profiteren van zowel een subsidie, terugleveringsvergoedingen en scherpe offerte, dan kun je flink wat kosten besparen met zonnepanelen en deze binnen een tijdsbestek van vijf tot zeven jaar al terugverdienen.

Aanbevolen artikelen