Geen idee wat je met die grote, lege muur moet doen? 3 tips!

wanddecoratie

Is die ene grote, lege muur in de woonkamer jou ook zo’n doorn in het oog? Zit je er sinds de verhuizing of verbouwing al over te tobben wat je ermee moet, maar weet je het gewoon écht niet? Ben je inspiratieloos en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan zijn wij – hopelijk – jouw redder in nood. Want in deze blog willen we jou drie tips geven zodat jij die ene muur binnen mum van tijd en zonder al te veel moeite leuk hebt aangekleed. Grote kans dat je je meteen wat meer thuis zult voelen. Want zeg zelf: zo’n groot, leeg en kaal wit oppervlak staat niet bepaald gezellig en doet al helemaal niet knus aan. Tijd om daar snel verandering in te brengen! Lees je mee?

Behang met een vrolijk printje

Was je vroeger als kind al goed met plaksel en papier? Dan komen die talenten nu waarschijnlijk zeer goed van pas. Want met behang met een vrolijk printje heb je jouw saaie muur binnen enkele uren (of iets langer wanneer je toch niet zo creatief blijkt te zijn als gedacht) omgetoverd tot iets moois. Behang kun je tegenwoordig kopen in allerlei leuke prints. Ga je voor een kleurrijke bloemenprint of houd je het liever toch iets neutraler met behang met een subtiel streepje? Wanneer je van de natuur houdt kun je je geluk waarschijnlijk niet op want ook behang met een rustgevende natuurprint behoort tot de mogelijkheden. Of ga voor een glasschilderij natuur. Maar daarover later meer.

Groene kunsthaag voor aan de wand

Om wat meer leven in de brouwerij te krijgen, kiezen veel mensen ervoor om enkele groene en/of bloeiende planten in de vensterbank of op een kastje neer te zetten. Echte planten zijn niet alleen mooi, ze geven ook nog eens zuurstof af en zuiveren in sommige gevallen de lucht. Om de lege muur op te vullen kun je besluiten om enkele plankjes op te hangen waar je kleine planten op kunt zetten. Nadeel is wel dat echte planten behoorlijk wat onderhoud en verzorging kunnen vragen. Heb je niet zulke groene vingers, maar wil je wel wat groen in huis? Dan zijn kunstplanten ideaal. Ook deze kun je natuurlijk op plankjes aan de muur plaatsen, maar heb je wel eens van een groene kunsthaag gehoord? Zo kun je de gehele muur of een gedeelte daarvan bedekken met een onderhoudsvrije groene oase. Lekker makkelijk!

Unieke fotokunst met een glasschilderij

We hebben deze term hierboven al even kort laten vallen: glasschilderij. Een glasschilderij is unieke fotokunst op echt, premium glas. Je heb hierbij de keuze uit meer dan 500 verschillende foto’s van topfotografen of je kunt een eigen foto uploaden. De foto’s worden haarscherp op het glas afgedrukt en kunnen in maar liefst 40 standaard formaten worden geleverd. Omdat er gebruik wordt gemaakt van echt, premium glas, spatten de diepe en intense kleuren werkelijk waar van het oppervlak af. Zo heb jij een ware eyecatcher voor aan de muur en hoef je niet langer tegen een saai, wit oppervlak aan te kijken. Unieke fotokunst, wij houden er wel van.

Aanbevolen artikelen