Drie voordelen van buitenlampen op batterij

tuin verlichting

Een buitenlamp op batterij is de ideale toevoeging aan een tuin, vooral nu de temperaturen (heel voorzichtig) weer wat hoger worden en we ook in Nederland weer wat vaker de tuin in of het balkon op gaan. Dit is dan ook de tijd dat mensen weer op zoek gaan naar tuinverlichting; buitenlampen om de tuin te verlichten zodat het hier weer lekker vertoeven is tijdens de zomerdagen. Maar buitenlampen op batterij zijn eigenlijk veel makkelijker. Wij nemen dan ook graag de grootste voordelen van buitenlampen op batterij met je door.

1. Overal te plaatsen

Een van de grootste voordelen van een buitenlamp op batterij is dat die overal gebruikt kan worden. Je kan eenvoudig een sokkel lamp op batterij diep in de tuin plaatsen, tussen de bloemperken, zonder dat je graafwerkzaamheden hoeft te verrichten om stroomkabels te leggen. Zo’n sokkellamp staat op een poot waardoor de lamp makkelijk in de aarde of het gazon geprikt kan worden.

En wil je een tafellamp op batterij gebruiken op de veranda of op het balkon? Dan zijn er geen snoeren of kabels die in de weg zitten of waar je over kunt struikelen. Het enige waar je op moet letten is het beschermingsniveau van de lamp. Dit geeft aan in welke mate de lamp beschermd is tegen water en stof, en dit moet minimaal een waarde van IP44 zijn. Deze lampen met minimale waarde kan je dan wel beter onder een afdakje hangen en het liefste ietsje van de grond af, zodat ze niet in een laag water komen te staan tijdens hevige regenval. Heb je een lamp met een beschermingsniveau van IP66? Dan kan je deze waar je ook maar wilt buiten in de tuin gebruiken.

2. Overal mee naartoe te nemen

Ook kan je een buitenlamp op batterij overal mee naartoe nemen. Het is namelijk niet alleen draadloos, maar in veel gevallen ook nog eens draagbaar. Neem bijvoorbeeld een tafellamp op batterij mee op vakantie, of een lantaarn op batterij als je met je tent naar de camping gaat. Dan heb je ’s avonds licht bij je als je in de tent wat wilt lezen of juist uit de tent gaat (met of zonder toiletrol onder je arm). En zelfs de niet draagbare buitenlamp op batterij kan van toegevoegde waarde zijn, bijvoorbeeld als je naar een vakantiehuisje of een bungalow gaat; neem dan een hanglamp op batterij mee. Deze hanglampen hebben een haakje waarmee ze makkelijk ergens aangehangen kunnen worden. Zo neem je eenvoudig wat extra sfeer mee voor op de zomeravonden.

3. Energiezuinig en milieubewust

Tot slot is een buitenlamp op batterij een van de zuinigste en meest milieubewuste vormen van tuinverlichting. Omdat de lampen op batterij werken worden deze zo ontworpen dat ze heel weinig energie nodig hebben, zodat de batterijen het zo lang mogelijk volhouden. Daardoor hoef je niet alleen de batterijen maar eens in de zoveel tijd te vervangen (vaak pas na 80 branduren of zelfs meer) maar hebben deze lampen ook een A++ energielabel. Dat betekent dat een buitenlamp op batterij een verantwoordelijke, duurzame aankoop is, zelfs in vergelijking met andere soorten led verlichting. En maak je gebruik van oplaadbare batterijen? Dan ben je al helemaal milieubewust bezig. Kijk alleen wel even of je lamp hiervoor geschikt is.

In deze blog heb je kunnen lezen waarom een buitenlamp op batterij een hele handige vorm van verlichting is, waarmee je makkelijk en snel voor meer sfeer zorgt in de tuin, op het balkon, of zelfs op vakantie.

Aanbevolen artikelen