DIY – Kaarsen maken die lijken op een kerstboom

Kaarsen maken die lijken op een kerstboom

De temperaturen zijn officieel gedaald en de bladeren vallen ruimschoots van de bomen. Het is officieel: winter is coming. Dat betekent dat ook de feestdagen weer om de hoek staan. Tijd om je huis gezellig te maken en aan te kleden met herfstachtige en winterse accessoires. Maak vast een vliegende start met deze zelfgemaakte kaarsen die lijken op een kerstboom! 

Nu de dagen steeds korter worden, is niks zo lekker als met een dekentje en een kop thee op de bank liggen. Dat maakt dit dé tijd van het jaar om het huis extra knus aan te kleden. Denk aan herfstboeketten, gezellige lampjes en sfeervolle kaarsen. Als je dat laatste zelf maakt, heb je ook nog een gezellige herfstactiviteit te pakken. Als dat geen win-win is! 

Kaarsen als decoratie

In de koude herfst- en wintermaanden zijn we natuurlijk gek op sfeerverlichting. Kaarsjes branden is dan ook een stuk verleidelijker op deze donkere dagen, dan wanneer het hoogzomer is. Toch is het soms ook leuk om een kaars juist niet aan te steken. Een mooie kaars kan namelijk net zo goed dienen als toffe decoratie. Vooral deze zelfgemaakte kerstboomkaarsen stelen zonder twijfel de show. Zet ze op een mooie kandelaar of juist in een glazen pot. Zo kan je tot ver na de kerst genieten van deze toffe, winterse decoratie!

zelf Kaarsen maken

Dit heb je nodig 

Dit doe-het-zelf-project is alles behalve ingewikkeld. Je hebt maar weinig nodig en slechts een beetje van jouw tijd om deze toffe accessoire te maken.

Dit heb je nodig:

  • Een (aardappelschil)mesje
  • (Groene) lange kaarsen 

Zo maak je het

Het enige dat nóg leuker is dan een toffe DIY, is een toffe DIY die ook nog eens hartstikke simpel is. Dit project hoeft dan ook helemaal niet veel tijd te kost, maar geeft wél een ongelooflijk tof resultaat. Trek dus een druilerige middag uit en betrek een vriendin of je kinderen om een paar toffe kerstboomkaarsen te maken. Volg simpelweg deze tutorial:

Het enige dat je hoeft te doen, is met een mesje takken snijden in de kaars. Maak het extra realistisch door de takken onderaan groter te snijden dan bovenaan. Et voilà, daar is je zelfgemaakte kerstboomkaars!

Aanbevolen artikelen