De voordelen van het verwarmen door een elektrische terrasheater

elektrische-terras-heater

De zomer is voorbij, dat moge duidelijk zijn. De avonden zijn weer kort en de koude heeft zijn intrede weer gedaan. Waar we tot een paar maanden geleden veel tijd in de tuin doorbrachten, zitten we nu weer binnen. Dit hoeft echter niet, want met de juiste heater boven je terras kun je het hele jaar door buiten relaxen. Er bestaan verschillende varianten van dit soort terrasverwarmers, dus helpen wij jou hieronder met het kiezen van de juiste elektrische heater overkapping

Staande of hangende terrasverwarmer

Over het algemeen onderscheiden we twee typen terrasverwarmers: de staande en de hangende. De staande terrasverwarmer plaats je op de grond of op een tafel, dit kan alleen bij zogenaamde tafelmodellen. Een staand model is ongeveer een meter of twee hoog terwijl een tafelmodel een hoogte van minder dan een halve meter heeft. Het tafelmodel kun je gemakkelijk verplaatsen maar heeft minder verwarmingscapaciteit dan een staande terrasverwarmer.

Aan de muur bevestigd

Het andere type is dus de hangende, deze kun je aan een wand of muur bevestigen zodat de warmte naar beneden straalt. Let hierbij natuurlijk el op of de muur deze stralingswarmte aan kan. Een variant op deze heater is het zogenaamde parasol model. Hierbij kun je de heater in een parasol hangen. Let op, dit moet er specifiek op staan, een normale hangende heater kun je niet zomaar in een parasol ophangen.

Elektrische of gas heater?

De tweede keuze die je moet maken is die van elektrisch of gas. Laatstgenoemde werken op butaan-/propaangas. In de voet van de heater is dan ruimte gemaakt voor de gasfles, waardoor deze netjes weggewerkt is. Een elektrische heater sluit je aan op het stopcontact en je hebt warmte. Uiteraard kost dit wel de nodige elektriciteit, maar door het hogere rendement van een elektrische terrasheater is deze goedkoper in gebruik dan één die op gas werkt.

Hoe werkt een elektrische terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer werkt met een infraroodlamp. De stralen van deze lamp zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar wel voelbaar op de huid. Vaak is de lamp gevuld met halogeengas en is het buitenste deel van kwartsglas. In deze combinatie is het rendement en dus de warmte-afgifte het grootst. Door het gebruik van de terrasverwarmer wordt de omgevingstemperatuur verhoogd en zo wordt een behaaglijke gevoelstemperatuur bereikt. Wind verlaagt de omgevingstemperatuur en dus zal een terrasverwarmer op een winderige plek geen zin hebben.

Aanbevolen artikelen