De 4 zits bank; een statement en eiland van rust in één

4-zits-bank

Wij Nederlanders houden van grote banken. Waar men in andere landen vaak een kleine bank met stoelen, of zelfs helemaal geen bank, in het zitgedeelte van de woonkamer heeft staan, houden wij wij grote banken. Denk hierbij aan een hoekbank of de al jaren populaire 4 zits bank. Dit type bank is natuurlijk ook ideaal, je kunt er met veel mensen op zitten, terwijl je allemaal alle ruimte hebt. Zo’n grote, luxe bank geeft de ruimte waarin hij staat direct een luxe uitstraling. Bij het binnenkomen zal  de aandacht direct naar de bank getrokken worden, terwijl een 4 zits bank meestal niet overkomt alles hij alle ruimte in beslag neemt. Daarnaast heeft zo’n soort bank ook nog andere voordelen. Welke? Dat lees je hieronder.

Heerlijk relaxen in een 4 zits bank

Allereerst is het natuurlijk heerlijk om na een lange dag werken thuis te komen en lekker te kunnen wegzakken in je bank. Met een 4 zits bank is dat natuurlijk geen enkel probleem en kun je makkelijk languit liggen. Kom je thuis en zitten je kinderen op de bank? Geen enkel probleem, want bij een 4 zits bank heb je plek genoeg en kun je lekker meekijken, terwijl je ontspannen op de bank bivakkeert.

Knus met het hele gezin

Dit laatste is sowieso een groot voordeel van een grotere bank: je kunt er met het hele gezin tegelijk gebruik van maken. Op die manier kun je heerlijk met zijn allen op de bank hangen op die druilerige zondag. Zeker als die bank vlakbij een open haard staat heb je je eigen paradijs op aarde gecreëerd , maar ook zonder die haard is het heerlijk om met het hele gezin onderuit gezakt op de bank te liggen. Op die manier kom je letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar.

Maak een statement

Met een 4 zits bank in je woonkamer maak je een duidelijke statement. Deze bank is namelijk niet over het hoofd te zien en met de keuze voor materiaal en kleur bepaal je voor een gedeelte de sfeer die je neer wil zetten. Bij een modern interieur hoort natuurlijk een ander type bank dan bij een landelijk interieur. Eigenlijk wordt die 4 persoonsbank dus een stijlicoon, waar omheen je dat gedeelte van je kamer gaat inrichten. 

Veel keuze

Er is enorm veel keuze in materiaal en kleur wat betreft een 4 zits bank. Hoe speciaal jouw interieur wensen ook zijn, er is altijd een bank te vinden die past bij jouw smaak en voorkeur. Als je hebt besloten dat je een 4 zits bank in jouw woning wil, ga dan dus goed rondkijken en stop pas als je iets hebt gevonden dat helemaal naar jouw zin is.

Aanbevolen artikelen