Eenvoudig mooi, een simpele keuken

v


Eenvoudig mooi, een simpele keuken

Wil je je keuken in een nieuw jasje steken, maar heb je geen behoefte aan allerlei moderne en extraverte stijlen? Ga dan gewoon voor de basic keuken. Ook een eenvoudige keuken kan je makkelijk maken. Wat je moet doen? Hier vind je enkele tips. 

Rustige en zachte kleuren

Wil je een rustige en stijlvolle keuken, kies dan vooral voor zachte kleuren. Je hebt een mooie basis en er is geen overheersende uitstraling. Door meubels te kiezen met een gladde afwerking zonder teveel details maak je het geheel af. Je kunt natuurlijk ook de muren een nieuw kleurtje geven voor een frisse uitstraling. 

Hou het simpel en overzichtelijk

Less is more, zeker wanneer je een eenvoudige keuken wilt in je huis. Koop dus ook alleen de essentiële producten zoals een koelkast, vaatwasser en de bijbehoren. Gebruik daarbij ook bestek met een compact en simpel design, vaak vind je hier leuke varianten van in de winkels die weinig geld kosten. Wees terughoudend met het aanbod van accessoires en rekjes waar je van alles op plaatst. Een algemene plek voor jouw kruiden is voldoende. 

Mooie, functionele verlichting

Ga op zoek naar verlichting die past in een simpele keuken. Er is een enorm aanbod aan unieke en opvallende designs, maar ook voor een basic keuken valt er voldoende te vinden. Je kunt in jouw interieurstijl altijd wat vinden. Naast de centrale lamp die in het midden van de keuken aan het plafond hangt kan je er ook voor kiezen om handige inbouwspots te kiezen. Zo kan je bij het kookgedeelte ook goed zien wat je aan het doen bent. 

Handige raambekleding

In de keuken heb je meestal een raam, zorg dat je hiervoor ook een leuke aankleding hebt. Vanwege hygiëne doe je er verstandig aan om geen gordijnen te gebruiken, maar een luxaflex of lamellen. Deze zijn namelijk makkelijk schoon te maken. Vaak hebben deze producten een simpele uitstraling, maar zijn ze erg handig doordat je zelf bepaalt hoeveel zonlicht naar binnen komt en hoeveel privacy je hebt. Naar boven

Aanbevolen artikelen